Trecem de criză în trimestrul al III-lea?

1318
basescuCel puţin aşa consideră Preşedintele Traian Băsescu care a declarat că în trimestrul trei al anului se va reuşi stoparea declinului crizei şi stabilizarea creşterii negative la 6%, iar în trimestrul patru se speră ajungerea la nivelul anului trecut. Şeful statului a spus că cea mai puternică realitate a momentului este criza economică pe care o percep oamenii, fiecare în casele lor.

„Reacţia economică atât de dură în sistemul financiar, cu impact în sistemul economic al ţărilor afectate este proba economiei de piaţă care ne-a adus cu picioarele pe pământ”, a spus el.

El a afirmat că viitorul european se aşează, în acest moment, în centrul crizei economice, din care România va ieşi odată cu marile economii ale lumii. „România nu poate ieşi singură din criză. Singura măsură pe care o poate lua este să diminueze efectele acesteia. Resursele noastre sunt mult prea mici pentru a ne transforma într-o locomotivă”, a menţionat el.
Băsescu a afirmat că situaţia de criză nu poate fi trecută decât în solidaritate. El a spus că niciun guvern din Europa nu a reuşit să aducă mai mulţi bani în casele oamenilor în perioada de criză decât a făcut-o România.
Potrivit acestuia, în trimestrul trei se va reuşi stoparea declinului crizei şi stabilizarea la un procent de creştere negativă la 6, iar în trimestrul patru se speră ajungerea la nivelul anului trecut.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here