Tratează-te cu ulei din ficat de cod

713
uleiConsumul de ulei de peşte, în diferitele sale forme de prezentare este extrem de scăzut la noi, deşi beneficiile pe care acesta le aduce sunt de necontestat. Uleiul din ficat de cod este un supliment nutritiv, provenit din cod, pescuit din apele reci din nordul Oceanului Atlantic. Acesta este un lichid galben pal, cu un uşor gust de peşte şi uneori cu un miros de peşte aflat în procesul de putrefacţie, de aceea se adăugă arome de mentă sau lămâie.

Află în continuare ce beneficii are uleiul din ficat de cod. Uleiul din ficat de cod nu este acelaşi lucru cu uleiul de peşte, o altă sursă de omega 3, care se prepară din tot peştele.

Este adevărat că uleiul din ficat de cod nu este considerat un factor nutritiv pentru organismul uman, însă există multe motive pentru care trebuie să îl iei.
Datorită conţinutului de omega 3, vitamina A şi vitamina D, în secolul 19 uleiul din ficat de cod era administrat copiilor pentru a preveni rahitismul. În aceste zile au descoperit alte boli în tratamentul cărora poate fi folosit acest tip de ulei. Poate ajuta în cazul inflamaţiilor şi durerilor articulare în cazul adulţilor care suferă de artrită şi în cazul infecţiilor urechilor în cazul copiilor. Vitamina D găsită în uleiul din ficat de cod este bună pentru femeile care suferă de osteoporoză. Acizii graşi Omega 3 sunt importanţi în dezvoltarea creierului copiilor şi sunt eficienţi în prevenirea bolilor cardiovasculare în rândul adulţilor. De asemenea, omega 3 reduce nivelul tensiunii arteriale cauzată de stres.
Persoanele care nu consumă suficient lapte pot lua acest tip de ulei pentru a asimila vitamina D. Mai mult, uleiul din ficat de cod conţine mai multă vitamina D şi vitamina A, decât orice alt produs alimentar.
Acesta poate fi administrat sub formă de capsule sau lichid, însă ambele sunt la fel de eficiente. Dacă vrei să ai siguranţa că uleiul ales este de calitate, alege-l pe cel din Statele Unite ale Americii, nu pe cel importat din Norvegia.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here