Tratează răceala la copii prin metode naturale

455
Mulţi părinţi doresc să-şi trateze copilul răcit cu remedii naturiste, fără a mai apela la medicamente, aşa că iată câteva sfaturi
Răcelile comune sunt cele mai frecvente boli cu care se confruntă un copil. Ele sunt cauzate de infecţii virale ale membranelor mucoase ale nasului şi gâtului, adesea fiind afectate şi sinusurile.

Răcelile obişnuite afectează în general pofta de mâncare, somnul, activitatea şi vitalitatea copilului. De asemenea, micuţii tind să fie mai iritabili atunci când sunt răciţi.

Niciun remediu naturist nu poate face ca răceala unui copil, ca şi a unui adult, să treacă peste noapte. Şi în cazul copiilor, răceala durează în general în 7-10 zile. Dar ceea ce pot face remediile naturiste este să-l ajute pe copil să suporte mai uşor această perioadă, să-i amelioreze simptomele. Şi, spre deosebire de medicamentele clasice, ele nu au niciun fel de efecte secundare imediate sau viitoare. În general, aceste remedii ajută la reducerea febrei şi la decongestia căilor nazale, astfel încât copilul să poată mânca fără greutate.
Busuiocul
Această regină a plantelor medicinale este un remediu eficient pentru răcelile celor mici. Busuiocul este renumit pentru reducerea febrei şi a simptomelor răcelilor. Ia o mână de frunze de busuioc, spală-le şi fierbe-le în 3-4 ceşti de apă. Din mixtura rezultată dă copilului 3-4 linguriţe dimineaţa şi 3-4 linguriţe seara. Tratamentul trebuie urmat timp de 8 zile, recomandarea fiind aceea de a se prepara mixtura în fiecare zi şi nu pentru toate cele 8 zile deodată. La fel de eficiente sunt şi frunzele verzi de busuioc dacă ele pot fi mâncate de copil. Mai mult chiar, ele pot avea şi rol de prevenţie.
Mierea
Copiilor cu vârste între 2 şi 5 ani li se poate da câte o jumătate de linguriţă de miere, o linguriţă celor cu vârste între 6 şi 11 ani şi 2 linguriţe celor mai mari de 12 ani. Mierea este însă contraindicată copiilor mai mici de un an din cauza riscului crescut de botulism.
Usturoiul
Are şi el o puternică acţiune în cazul răcelilor obişnuite. Dacă face parte din alimentaţia curentă a copilului, atunci îl poate ajuta să ţină departe de el multe dintre aceste răceli. Copiilor răciţi li se poate face o “salbă” din mai mulţi căţei de usturoi curăţaţi, pe care să o poarte în jurul gâtului atunci când dorm.
Masajul
Este o modalitate excelentă de a-l ajuta pe copilul răcit să doarmă bine. De aceea trebuie făcut chiar înainte ca micuţul să se culce. Se masează spatele timp de circa 5 minute, apoi pieptul. Efecte foarte bune se obţin dacă masajul este făcut cu ulei din nucă de cocos.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here