Tratează cu succes răceala

437
aburiUnul din tratamentele naturiste cu efecte sigure contra răcelii sâcâitoare de sezon este baia cu aburi. Însă ca acest tratament să dea rezultatele scontate, trebuie respectate nişte reguli minimale. Iată care sunt acestea:
Fă tratamentul cu aburi seara, înainte să te pregăteşti de culcare.
În cazul în care îl vei efectua ziua şi apoi vei ieşi iar în aerul rece de afară, îţi vei face mai mult rău, căci porii deschişi vor agrava simptomele răcelii.

Pregăteşte tot ce ai nevoie pentru baia cu aburi, înainte de operaţiune.
Vei avea nevoie de: un prosop mare şi moale cu care îţi vei acoperi capul, un vas de yena cu o capacitate de 1 litru în care să pui apă fierbinte, infuzie de plante cu rol decongestionant, uleiuri esenţiale de pin sau eucalipt, bentiţă pentru păr.
Nu adu la fierbere apa pentru baia de abur, căci în apa clocotită unele uleiuri esenţiale îşi pierd proprietăţile.
Apa trebuie să fie doar suficient de fierbinte pentru ca infuzia să fie concentrată.
Nu sta prea aproape de aburii care ies din vas.
Dacă apa este prea fierbinte, poţi avea probleme respiratorii cauzate de brusca supraîncălzire a organismului sau îţi poţi irita faţa şi te poţi alege cu mici vinişoare roşii pe obraji. Stai la o distanţă confortabilă de aburii binefăcători, însă cu capul complet acoperit de prosop.
Nu sta sub prosop timp îndelungat, într-o singură repriză.
Pentru a nu agrava simptomele de insuficienţă respiratorie cauzate de nasul congestionat, fă mici reprize de baie de aburi, de câte 2 minute fiecare. După 5-6 astfel de reprize vei simţi cu siguranţă efectul binefăcător al uleiurilor esenţiale şi al infuziei de plante.
După tratamentul cu aburi pune-ţi o pereche de şosete groase în picioare, o bentiţă pe urechi şi un trening călduros şi mai stai o oră la televizor, până să mergi la culcare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here