Tratează afecţiunile oftalmologice şi renale cu pătrunjel

570
patrunjelFiert în supe, tocat în salate, s-a banalizat prea tare, ca să-l mai poţi privi cu respect. Şi totuşi, va trebui să reconsiderăm pătrunjelul, acordându-i importanţa pe care o merită. Puţine medicamente din lume se pot compara ca eficienţă cu această legumă, care, corect preparată şi administrată, are o acţiune terapeutică extrem de intensă. Despre pătrunjel ce pot să mai spun, acesta este prezent în majoritatea preparatelor culinare, în sandwish-uri pentru un plus de culoare, în salata de legume, în ghiveciul de legume şi tot aşa lista poate continua. Ideal este să-l consumaţi crud, iar dacă nu să-l gătiţi cât mai puţin pentru a se putea păstra o mare parte din nutrienţi, de exemplu înainte de a servi mâncarea presăraţi un pic de pătrunjel tocat.

Ah, şi încă ceva, nu folosiţi pătrunjel uscat, căci nu se compară sub niciun chip cu savoarea celui proaspăt ca să nu mai vorbim de aportul nutritiv. Şi gândiţi-vă de câte ori nu aţi văzut la restaurant o farfurie cu mâncare garnisită cu pătrunjel. Unora le place, altora nu.
Cu toate acestea pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât alte legume, de exemplu 100 de grame de pătrunjel are: 166 mg de vitamina C; 5,5 mg de fier; 2,7 mg de mangan; 245 mg de calciu şi este bogat în potasiu.
Până şi sucul de pătrunjel este bogat în nutrienţi, se serveşte de obicei în cantităţi exacte (50ml) de trei ori pe zi şi se poate combina de minune şi cu alte sucuri de legume. O ocazie potrivită de a include în meniul vostru şi porţia necesară de legume, nu?
Beneficii
Dacă sunteţi adepţii dietelor de detoxifiere atunci nu o să vi se pară atât de greu să consumaţi suc de pătrunjel. Detoxifiere? Nu ştiţi ce este detoxifierea? Ei bine detoxifierea este procesul prin care organismul elimină din toxinele acumulate atât din mâncare cât şi din mediul înconjurător.
Iar dacă vrem să fim sănătoşi aşa cum spune şi proverbul “Mens sana in corpore sano” va trebui să fim exigenţi în ceea ce priveşte alimentaţia noastră, să includem în meniu numai alimente sănătoase, aşa de altfel cum fac şi eu.
Persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor, ar trebui să ştie că sucul de pătrunjel elimină toxinele de la nivelul acestor organe. Iar rinichii sunt organe vitale în eliminarea substanţelor nocive din organism. Odată ce rinichii nu mai funcţionează aşa cum trebuie, toxinele rămân în organism şi nu mai rămâne decât un pas până la declanşarea unor boli. Sucul de pătrunjel în schimb reglează funcţiile rinichilor, eliminând toxinele din organism.
În plus, s-ar putea ca odată cu timpul să vă placă aroma sucului de pătrunjel.
Nu găsiţi suc de pătrunjel? Nu va faceţi griji, căci nu este cazul. Puteţi consuma în schimb ceai de pătrunjel. Chiar şi afecţiunile oftamologice pot fi tratate cu suc de pătrunjel. Cum aşa? Sucul de pătrunjel are efect benefic asupra capilarelor care menţin acuitatea vizuală, iar în tratamentul pentru unele afecţiuni oftamologice se consumă un mix preparat printre altele şi din suc de pătrunjel
Practic pătrunjelul menţine sănătatea ochilor prin stimularea circulaţiei sangvine de la acest nivel. O reţetă de suc sănătos este cel preparat din: andive, morcovi şi pătrunjel.
Vă este foame deja? De ce nu serviţi o gustare sănătoasă?! Reţineţi că dacă aveţi probleme cu greutatea şi vreţi să slăbiţi mai repede nu rezolvaţi nimic înfometându-vă. Eu una servesc câte trei mese pe zi şi două gustări. Încercaţi să mâncaţi moderat, diversificat şi cât mai sănătos şi nu veţi avea probleme cu greutatea. Simţiţi că nu mai aveţi energie în voi? Ce ziceţi atunci de un pahar cu suc de pătrunjel?
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here