Tratamentul natural al afecţiunilor gingiilor

471

gingivitaSângerarea gingiilor poate indica o afecţiune severă de sănătate, dacă nu se tratează la timp, încă de la faza incipientă. Orice modificare a nuanţei, chiar şi sângerarea excesivă sunt semne care trebuie să ne dea de gândit şi să acţionăm imediat.

Aşa cum spun specialiştii, sângerările sunt cauza plăcii bacteriene de la baza gingiilor, ducând la inflamarea acestora.

Netratată, gingivita poate declanşa paradontoza (pierderea dinţilor).

Pentru a nu se ajunge la gingivită trebuie să avem o igienă dentară riguroasă. În fiecare zi trebuie să înlăturăm placa bacteriană şi tartrul prin periaj sau prin curăţarea spaţiilor dintre dinţi cu aţă dentară.

Dacă acest lucru nu se face bine, se poate ajunge la parodontită marginală cronică, finalizată cu pierderea dinţilor.

Cel mai bine ar fi să faci o vizită la medicul stomatolog dacă crezi că nu poţi împiedica evoluţia acestei probleme neplăcute.

Nu te impacienta! Boala nu este dureroasă, numai că este greu de depistat în faze incipiente. Medicina naturistă ne pune şi ea la dispoziţie anumite remedii considerate foarte bune pentru combaterea gingivitei.

Cea mai bună reţetă, este cea a infuziei de sunătoare. La o cană de apă fierbinte, se pun 2 linguriţe de sunătoare uscată şi se lasă timp de un sfert de oră la infuzat, într-un vas acoperit. După ce s-a răcit, se clăteşte gura cu această infuzie. Se repetă de mai multe ori pe zi.

Un alt remediu naturist este infuzia de sulfină. Se fierb 2, 3 pulbere de sulfină la o cană de apă. După ce aţi filtrat, clătiţi gingiile de câteva ori pe zi.

O alta metodă folosită pentru prevenirea instalării paradontozei este pasta de argilă. În fiecare zi, se spală gingiile cu pasta obţinută prin înmuierea argilei cu apă. După ce aţi folosit argila se clăteşte bine gura cu apă. Apa de gură este indicată, în special în sângerarea gingiilor.

O altă metodă, dar mai puţin plăcută la gust. Se freacă puţin gingiile cu o felie de lămâie (sau portocală) sau poţi pregăti o soluţie din suc de lămâie (sau portocală) cu puţină miere şi apă. Clăteşte-ţi gura de câteva ori pe zi cu această soluţie.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here