Tratamente pentru unghii

473

tratmente pt unghiiMunca din gospodărie implică şi o agresiune asupra unghiilor şi e posibil să te alegi cu unghii rupte sau cu alte probleme la unghii. În continuare vă prezentăm câteva remedii de îngrijire şi întreţinere ale unghiilor, pe care le poţi încerca chiar singură la tine acasă.

Unghiile se pot rupe datorită mai multor factori. Sunt fragile deoarece sunt prea uscate. Unghiile devin uscate din cauza detergenţilor, a produselor de curat, substanţelor chimice.

tratamente unghii2Se poate separa unghia în caz de vreo infecţie, reacţie alergică la cosmetice sau chimice.

În momentul în care ai treabă în gospodărie este indicat să porţi mănuşi, pentru a preîntâmpina apariţia unei infecţii care ar avea ca şi consecinţă deformarea unghiilor sau chiar pierderea ei.

Indicat este să laşi unghiile mici, fiind şi mai sănătoase.

Conferă hidratarea unghiilor tale. Le poţi ţine câteva minute în apă caldă, iar apoi poţi folosi cremă hidratantă pentru a le proteja. Dacă ai o infecţie la unghie va trebui să eviţi umiditatea.

Metode de întreţinere

Bicarbonat de sodiu. Se curăţă unghiile şi se înmoaie cuticulele într-o soluţie preparată din apă şi bicarbonat de sodiu.

Sarea va scoate umflăturile. La un litru de apă pune şi o lingură de sare şi stai cu mâinile o jumătate de oră.

Pentru a avea unghii mai tari va trebui să foloseşti vitamina B, fiind benefică în acest sens.

Ţinând cont de culoarea unghiilor tale vei ştii de ce boli suferi: culoarea pală arată o anemie în corp. Culoare roz şi unghiile răsucite indică o circulaţie proastă. Petele albe indică lipsa de zinc. Negi în jurul unghiilor semnalează posibilitatea unui cancer de piele.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here