Tratamente naturiste pentru varice şi tromboflebită

7999
varice 1Pentru varice si tromboflebită se fac diferite băi pentru picioare.
-În 101 de apă se fierbe 1 kg de rostopască tăiată mărunt. Înainte de culcare picioarele se ţin în fiertura obţinută, lăsată puţin să se răcească, până ce apa devine prea rece pentru a-şi mai face efectul. Soluţia se foloseşte şi a doua zi, după reîncălzire. După procedură, picioarele se învelesc cu ceva cald sau se încalţă ciorapi groşi.

-Se fac băi de picioare şi cu scoarţă de castan, flori de muşeţel şi urzică, timp de 30 de min., adăugându-se treptat apă fierbinte.
-De două ori pe săptămână se fac băi cu bicarbonat de sodiu timp de 15 min., temperatura apei netrebuind să depăşească 38 – 39 °C .
-Pentru bolnavii de tromboflebită avansată se recomandă o dietă specială. De două ori pe lună, timp de 3 zile consecutiv nu se consumă decât produse lactate: lapte dulce, lapte bătut, iaurt, câte 200 g la fiecare 2 – 3 ore. Altceva nu se consumă. Bolnavul trebuie să stea aceste trei zile în pat
-Pentru bolnavii care au dureri mari din cauza tromboflebitei, se prepară următorul compot terapeutic: se iau 3 mere de culoare verde (neapărat) şi, într-un vas de ceramică, se toarnă peste ele 2 1 de apă clocotită. Se adaugă câte o lingură de melasă şi muşeţel, se acoperă şi se înveleşte cu un prosop călduros, timp de 4 ore. Poate fi folosit şi un termos mare. Merele se scot din apă, se pisează cu lingura de lemn, se amestecă cu o lingură de miere şi cu apa în care s-au infuzat. Se beau câte 70 de ml, de trei ori pe zi. – 350 de g de miere de albine se amestecă cu 250 g de usturoi pisat şi se lasă timp de 7 zile în frigider. Se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, cu 40 de min. înaintea meselor, timp de 2 luni.
-50 g de castane curăţate de coajă lemnoasă, se toacă mărunt, se amestecă bine cu 250 ml de ulei şi se freacă locurile bolnave o dată la două zile.
-Monede, bucăţele de staniol sau de cupru se curăţă până devin strălucitoare şi se aplică pe trombul obliterator (obliterant), legându-se strâns. După 2 zile se îndepărtează, se curăţă din nou, se spală şi se şterge bine pielea şi se aplică la loc.
-De 2 – 3 ori pe zi pe venele bolnave se aplică timp de 2 – 3 min. zăpadă sau gheaţă din congelator.
-5 linguri de osânză topită se amestecă cu o lingură de bilă din farmacie. Nu se frecţionează ci se aplică pe locurile bolnave.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here