Tratamente naturiste pentru negi

1056
tratament negiNu trebuie sa fii stresată dacă ai mulţi negi pe faţă sau pe corp. Pentru eradicarea lor există diferite tratamente sau operaţii chirurgicale care te pot salva. Negii apar datorită slabei funcţionări a ficatului, dar sunt consideraţi inofensivi şi se pot răspândi în aproape orice parte a corpului.
Însă trebuie să fiţi atenţi doarece negii sunt contagioşi şi se pot lua dacă împrumutaţi obiecte de toaletă, ca săpun, prosop, etc, se mai pot lua la piscină şi prin contact sexual.

Rostopasca
Cea mai eficentă plantă în tratarea negilor este rostopasca. Se pune sucul rezultat prin stoarcerea tulpinii, pe neg. Tratamentul se aplică în fiecare dimineaţă şi seară, timp de câteva săptămâni. Acelaşi efect are şi tinctura de rostopască.
Gălbenele
Galbenelele sunt şi ele de mare ajutor în tratarea negilor. Aplică de două ori pe zi tinctură sau ceai de gălbenele, bandajează locul şi lasă să acţioneze un sfert de oră. Apoi spalăte cu apă călduţă.
Comprese cu oţet de mere
O combinaţie utilă în acest scop este şi folosirea unor comprese cu oţet de mere, coajă de lămâie, ulei de ricin. Într-un vas, peste coaja de lămâie se pune oţet de vin şi se lasă la macerat timp de o săptămână. Foloseşte timp de 3 săptămâni acest tratament şi cu siguranţă vei scăpa de veruci.
Ulei din arbore de ceai
Printre plantele utilizate în tratarea negilor se află uleiul din arbore de ceai, urechelniţa şi aloe vera. Se prepară o cremă şi se aplică pe neg, timp de 20 minute. Foloseşte acest tratament aproximativ 3 săptămâni.
Vitaminele
De asemenea cu vitaminele A şi C poţi trata negii. Secţionează o capsulă de vitamina C sau A şi aplică pe zona afectată. Foloseste acest tratament cel puţin de două ori pe zi.
Usturoiul şi lămâia
Se zdrobeşte usturoi şi se aplică pe negi de două ori pe zi. De asemenea sucul de lămâie poate fi folosit pentru tratarea negilor.
Intervenţie chirurgicală
Cu ajutorul laserului, prin electrocauterizare, crioterapie( se foloseşte un amestec lichid foarte rece care îngheaţă negul). După tratarea negului, acesta se înfăşoară cu o bandă adezivă specială timp de o lună, până ce dispare.
Tratament cu ceai verde pentru negii genitali
Negii genitali pot apărea în urma raportului sexual. Negii sunt foarte periculoşi în cazul femeilor însărcinate. Deşi nu s-a descoperit până acum un tratament care să elimine definitiv aceşti negi se poate utiliza un unguent pe bază de plante, care conţine sinecatechine, un extract din ceai verde.
Tratamentele naturiste sunt cele mai eficiente deoarece tratează doar negul fără să afecteze şi pielea din jurul lui. Pentru ca infecţia să nu se răspândească acoperă negul cu un pansament.
Negii sunt doar inestetici, ei nu dor, dar în schimb se pot înmulţi dacă nu se tratează la timp.
E bine să ceri şi sfatul unui dermatolog.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here