Tratamente naturale pentru diabetici

421

diabet 2Astăzi vă prezentăm câteva remedii naturale care ţin sub control nivelul zahărului din sânge. Dar, înainte de a începe tratamentele naturiste e bine să iei legătura cu medicul tău pentru a-ţi indica exact ce ai de făcut.

Scorţişoara

În mâncare sau în băutură adaugă un sfert de linguriţă de scorţişoară care va avea rolul de a scădea nivelul zahărului din sânge. Dar trebuie folosit doar un anumit fel de scorţişoară, deoarece anumite tipuri de scorţişoară au în compoziţia lor o substanţă care dacă se abuzează de ea poate fi toxică pentru ficat.

Scorţişoara sub formă de capsule este mult mai bună decât cea care se găseşte în stare naturală, dar indiferent de tipul pe care îl alegi, atenţie la toxicitate.

Oţet de mere

Pe lângă multe alte calităţi ale oţetului, acesta are şi rolul de a scădea nivelul de zahăr din sânge dar poate avea o influenţă şi asupra nivelului de insulină. Ia legătura cu medicul tău înainte de a începe acest tratament naturist. Cercetătorii sunt de părere că oţetul consumat cu pâine albă are un rol benefic în scăderea nivelului zahărului din sânge şi intervine şi senzaţia de saţietate pentru câteva ore.

Stevia

Stevia are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge. Această plantă nu doar reglează nivelul zahărului din sânge, dar şi presiunea sângelui. Anumite persoane au constatat că pofta lor de mâncare este redusă dacă iau drajeuri din stevie cu câteva minute înainte de masă.

Alungă stresul!

Cel mai important pentru persoanele care au diabet este faptul că acestea trebuie să înlăture stresul. În zilele noastre cu stresul este din ce în ce mai greu de luptat, dar pentru diabetici este indicat ca aceştia să nu fie stresaţi.

Stresul măreşte nivelul de zahăr din sânge. Ca metodă de relaxare, ascultă muzică, fiind un mod excelent de relaxare.

Nu uita de exerciţiile fizice!

Mişcarea fizică este indicată tuturor, dar pentru persoanele cu probleme de diabet, sportul este esenţial.

Va trebui să vă axaţi mai mult pe exerciţii pentru construirea muşchilor.

Acestea vor ajuta la controlarea nivelului de zahăr din sânge.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here