Tratamente împotriva negilor

623
maini spalateOricât de îngrijită ar fi pielea de pe mâini sau de pe picioare, apariţia negilor îi va strica tot aspectul. Aceştia sunt inestetici şi, chiar dacă sunt nedureroşi, creează persoanei care se pricopseşte cu aşa ceva, complexe şi stări de indispoziţie. În plus, negii sunt contagioşi.

Pot apărea pe orice parte a corpului, au un aspect destul de respingător şi, chiar dacă de obicei nu sunt dureroşi, pot da mâncărime. Există mai multe tipuri de negi, însă toate formele sunt produse de papiloma virusul uman. De cele mai multe ori se transmite prin contact direct cu persoana afectată sau de la duşuri comune, bazine de înot etc. În unele cazuri nu este necesar un tratament special. După un timp, aceştia dispar de la sine dacă sistemul imunitar se întăreşte şi devine capabil să distrugă virusul. Totuşi, sfatul medicului este întotdeauna preţios, aşa că nu evita să mergi la doctor dacă negii persistă.

Plante recomandate în tratarea negilor
Natura oferă numeroase remedii care, aplicate cu răbdare şi perseverenţă, pot chiar să ducă la dispariţia negilor.
Păpădia: Se recomandă ca medicament în toate bolile în care există un dezechilibru glandular. Bogată în protide (2,8%) şi glucide (7,5%), vitaminele A, B2, G şi D, păpădia este utilă în unele boli ale ficatului, deoarece măreşte secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui şi creşte pofta de mâncare în perioadele de convalescenţă. Având o acţiune diuretică, favorizează eliminarea toxinelor din corp. Astfel, ajută în mod îndirect la tratarea unor eczeme şi a altor boli de piele, a gutei, a reumatismului, a aterosclerozei, varicelor etc. Pentru îndepărtarea negilor se aplică pe suprafeţele afectate comprese cu suc de păpădie sau cu decoct de pelin (50 de grame la un pahar cu apă).
Rostopască: Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian şi sedativ al sistemului nervos central. În plus, are un bun efect de stimulare a sistemului imunitar. În ceea ce priveşte tratarea negilor, pentru a beneficia de rezultatele dorite prepară sau cumpără din farmacii tinctură de rostopască. Tamponează în mod regulat zona afectată, în fiecare dimineaţă şi seară, până la dispariţia verucilor.
Gălbenele: Această plantă merită un respect deosebit deoarece este, poate, cel mai folositor remediu naturist în diferite boli. Numai exemplificând succesele ceaiului sau alifiei de gălbenele se pot scrie volume întregi. Pentru vindecarea negilor se recomandă aplicarea tincturii sau a ceaiului de gălbenele, acolo unde este nevoie, de două ori pe zi. Foloseşte tifon sau material steril pentru a acoperi zona pe care ai aplicat tinctura de gălbenele şi, după circa zece minute, renunţă la bandaj şi spală locul cu apă călduţă.
Alte remedii naturiste
Se tamponează negul cu polen de la floarea de dovleac, iar deasupra se pune o picătură de ceară caldă.
Se taie o capsulă de vitamina A şi se unge negul cu uleiul din aceasta. Procedeul se repetă câteva săptămâni, până când dispare negul.
Se pun comprese cu oţet de mere şi se ţin peste noapte.
Se prepară un macerat din coajă de lămâie şi oţet de vin şi se tamponează negii de două ori pe zi. Se curăţă numai coaja galbenă de la două lămâi, se pune într-un borcan, se acoperă cu oţet de vin, se astupă borcanul şi se lasă la macerat o săptămână.
Se zdrobeşte o tabletă de vitamina C şi se amestecă bine cu câteva picături de apă, până se obţine o pastă. Se aplică pe neg şi se acoperă cu un plasture.
De asemenea, se pot pisa sau măcina seminţe de busuioc, amestecându-se ulterior cu unt de vacă nesărat. Amestecul se aplică direct pe suprafaţa negilor.
Pe cale internă, este indicată o cură de o lună şi jumătate cu infuzie de melisă (două linguri de iarbă de melisă la două pahare cu apă clocotită). Din această infuzie se consumă o jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here