Tratamente de la bunica

518

tratamenteMierea

Mierea este ideală pentru tratamentele naturiste şi care reacţionează foarte bine la orice tip de ten. O mască excelentă este următoarea: pune o linguriţă de miere într-o cănuţă şi înmoaie degetele după care aplică-o pe faţă. Las-o timp de 10 minute apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Pentru tenul iritat

Ai încercat tot felul de măşti şi tot n-ai rezolvat nimic, ai acelaşi ten iritat? Ei bine, iată un demachiant delicat: amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de lapte praf, apoi aplic-o pe faţă cu un tampon demachiant. Şterge bine faţa pentru a îndepărta impurităţile, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Gomaj

Iată o reţetă eficientă de scrub: pune într-un bol o linguriţă de miere, cu o linguriţă de făină de porumb, omogenizează bine şi aplic-o atent pe faţă. Las-o timp de 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă!

Iată şi o altă reţetă pentru tenul gras: o linguriţă de lapte praf amestecată cu o linguriţă de miere la care se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecă bine şi lasă să acţioneze 10 minute apoi clăteşte faţa cu apă călduţă.

Baie răsfăţată

Într-o cadă cu apă fierbinte, pune două ceşcuţe de lapte praf, două linguriţe de ulei de lavandă şi o ceşcuţă de miere. Foloseşte o astfel de baie relaxantă o dată pe săptămână şi pielea ta va fi mult mai delicată.

Păr regenerat

Pune un pumn de lapte praf într-un bol şi adaugă puţină apă călduţă. Aplică pe păr şi masează bine cu această compoziţie apoi înveleşte capul într-un prosop timp de 30 minute.

Dacă prosopul s-a udat schimbă-l, deoarece părul va trebui să fie menţinut la cald. Lasă-l să acţioneze o jumătate de oră şi apoi spală-te cu şamponul tău preferat.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here