Tratamente care previn căderea părului

583
tratament parPe piaţă au apărut tot felul de produse care acţionează împotriva căderii părului. Pentru persoanele care nu au încredere în aceste produse, iată câteva reţete care au în compoziţie ingrediente naturale şi pe care le puteţi testa cu succes acasă.

Alcătuiţi un amestec din 2 linguri de măsline, un gălbenuş de ou, picături de lămâie. Aplicaţi acest amestec pe păr. Se acoperă şi se lasă 45 de minute, după care se şamponează.
Masaţi părul şi scalpul cu o pastă formată din gălbenuş de ou şi miere şi lăsaţi în păr circa jumătate de oră, după care şamponaţi.
Formaţi o pastă din lapte de nucă de cocos şi gel de aloe vera. Aplicaţi pasta pe păr şi ţineţi părul acoperit timp de o jumătate de oră. Apoi clătiţi cu apă călduţă. Acest tratament ar trebui repetat de 3 ori pe săptămână.
Iodul de coada calului este foarte eficient pentru regenerarea şi întărirea rădăcinii părului. Iodul se prepară din două frunze de coada calului mărunţite, macerate apoi timp de două săptămâni în alcool de 70 de grade.
Clătiţi părul cu un amestec de oţet de mere şi ceai din salvie. Frecaţi puternic chelia cu ceapă până scalpul devine roşu. Aplicaţi apoi miere pe toată suprafaţa capului.
Un tratament pe care îl puteţi folosi frecvent este următorul: pisaţi sâmburi de lămâie verde şi piper în cantităţi egale, amestecaţile cu apă şi aplicaţi pe pielea capului.
Formaţi o pastă amestecând ulei de măsline, miere şi scorţişoară pudră. Masaţi pe scalp şi lăsaţi pentru 15 minute. Clătiţi apoi părul folosind un şampon pentru scalp sensibil. Puteţi repeta acest tratament de trei ori pe săptămână.
Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare şi apoi a doua zi dimineaţa. Clătiţi părul cu un şampon pentru piele sensibilă.
Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască care se lasă pe păr timp de 3 sau 4 ore după care se spală părul cu apă călduţă.
Rozmarinul este una din plantele care pot fi folosite împotriva căderii părului. Faceţi o infuzie din 50 de grame de rozmarin peste care se toarnă 500 grame de apă clocotită. Se acoperă timp de 30 minute. După strecurare, folosiţi lichidul pentru a vă spăla pe cap. În acelaşi fel mai poate fi folosită şi urzica, sporiciul, frunza de nuc, năsturelul.
Şi uleiurile esenţiale pot combate căderea părului. Masaţi scalpul cu oricare din următoarele tipuri de ulei: jojoba, lămâie, levănţică, muşeţel, grefă.
Levănţica se mai foloseşte în tratarea căderii părului şi sub formă de tinctură. Puneţi un pumn de flori în 1 litru de alcool la 70 de grade. Păstraţi amestecul la temperatura camerei agitând sticla din când în când pentru a se omogeniza tinctura. Tinctura de levănţică se aplică la nivelul rădăcinii cu un tampon de vată.
Aplicaţi pe păr suc de frunze de coriandru.
Amestecaţi în cantităţi egale ulei de ricin şi ulei de migdale şi aplicaţi soluţia pe scalp cel puţin o dată pe săptămână.
Puteţi combate căderea părului cu produse naturiste plecând însă din interior. Căderea părului poate fi un rezultat al nivelului scăzut de cupru din organism. Pentru a creşte prezenţa de cupru în organism, beţi suc de morcov.
Beţi la masă un suc din oţet de mere şi cu un pahar de apă timp de 2 sau trei săptămâni. O altă băutură care vă poate ajuta, o puteţi obţine amestecând o banană, miere, iaurt şi lapte degresat.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here