Tratament pentru cholesterol

567
miereSe ştie că oţetul este folosit de secole pentru tratarea şi prevenirea multor afecţiuni, datorită conţinutului său de acizi esenţial în alimentaţie, de minerale şi vitamine.

Un efect important avându-l şi asupra colesterolului mărit dar şi în tratarea obezităţii. Iată în continuare o reţetă probată de specialişti pe bază de oţet de mere, usturoi şi miere de albine.Usturoiul este indicat în foarte multe afecţiuni: hipertensiune arterială, în astenia de primăvară, reumatism, afecţiuni ale plămânilor, paraziţi intestinali etc., iar mierea de albine este un complex natural de vitamine.
Aveţi nevoie de :
un borcan de miere de albine, 1 căpăţână de usturoi, dar să fie mai mare, aceeaşi cantitate ca şi la miere de oţet de mere, 1 borcan gol de 800 g.
Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte, apoi se pune în borcanul gol; se adaugă mierea de albine şi se completează cu oţet de mere până se umple borcanul.
După ce aţi mestecat până s-a dizolvat toată mierea pusă în oţet, se închide borcanul, apoi se lasă la macerat 10 zile, iar în primele două zile se va agita borcanul. După perioada de macerare, se strecoară compoziţia, păstrându-se compoziţia în acelaşi borcan şi se pune într-un loc răcoros. Poate fi ţinut şi în frigider.
Din acest preparat se ia câte o linguriţă în fiecare zi, dimineaţa pe stomacul gol.
După câtva zile se reduce pofta de mâncare, important la persoanele obeze sau supraponderale.
Ca un argument în plus este bine să ştiţi că această compoziţie este plăcută la gust datorită conţinutului de miere şi oţet de mere.
Oţetul are rolul de a dizolva grăsimile din organism şi a reduce pofta de mâncare.
Usturoiul face bine întregului organism datorită proprietăţilor sale multiple, are efect tonic, antisclerotic, hipotensor, antispasmodic, viermifug etc.
Mierea de albine are grijă de mucoasa tubului digestiv, având proprietăţi laxative şi conţine vitaminele necesare organismului.
Pe lângă această reţetă este bine să eviţi prăjelile şi dulciuri, iar la mâncărurile care presupun prăjeli înainte, este bine să adăugaţi în mâncare, direct uleiul crud.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here