Transporta cărbune furat pentru o „comandă”, din Olt

402

furt carbune (4)Un bărbat de 25 de ani din Fărcăşeşti transporta pe un drum public un camion plin cu cărbune furat. Bărbatul a declarat că nu ştia că este furat şi că avea de gând să îl ducă în Olt unde urma să îl vândă. Ştefan Constantin Marian are 25 de ani şi este din Fărcăşeşti.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru furt calificat şi nerespectarea regimului transportului public, fiind surprins în trafic la volanul unui camion plin de cărbune pentru care nu deţinea acte de provenienţă. Autoutilitara a fost indisponibilizată iar cărbunele, care a fost furat direct de pe banda transportoare, va fi înapoiat societăţii prejudiciate. Suspectul spune, însă, că el a fost decât „ajutorul” şi că nu ştia că urmează să transporte cărbune furat. „Nu eu l-am furat. Eu trebuia doar să îl transport. Am avut o comandă la Olt. Cred că luam în jur de 15 milioane de lei vechi pe cărbune. L-am încărcat şi am plecat cu el”, a declarat Ştefan Constantin Marian. Poliţiştii nu au, însă, dubii despre implicarea tânărului de 25 de ani. Acum, oamenii legii efectuează în continuare cercetări pentru depistarea unui eventual complice.

Dorina Cioplea

La CE Rovinari nu se ştia nimic

Sustragerea tonelor de cărbune a fost facilitată de faptul că benzile care transportă cărbune trec prin curţile localnicilor. Oamenii legii trebuie să dea acum şi de urma sătenilor care l-ar fi putut ajuta pe şofer să încarce cărbunele furat direct de pe banda transportoare. Interesant este însă că, ieri, Complexul Energetic Rovinari nu avea înregistrat nici un furt de cărbune, ceea ce naşte noi ipoteze de lucru. „Unitatea noastră nu are nici un fel de informaţii cu privire la faptul că ar exista acum cărbune sustras de pe banda care aprovizionează complexul energetic. Este imposibil ca o cantitate aşa de mare, 14 tone, să fie sustrase de pe bandă într-un timp scurt, viteza de deplasare a benzii fiind de 4-6 metri pe secundă. Nu excludem însă posibilitatea ca acest cărbune să fi fost sustras în timp şi transportat acum”, menţionează Diana Milea, purtătorul de cuvânt al CE Rovinari.

G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here