Tradiţia, promovată prin copiii talentaţi

405
centru film (3)Tinerele talente şi copiii care vor să facă fotografie şi film sau muzică populară au acum o şansă de a face acest lucru gratuit. Centrul pentru film deschis la parterul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj împreună cu Asociaţia Culturală „De la români pentru români” reprezentată de Dorin Brozbă, oferă această posibilitate tinerilor şi copiilor.

În cadrul acestui centru de film se vor face deplasări în judeţ pentru a fi descoperiţi micuţii cu dragoste pentru muzica populară şi pentru tradiţii, dar şi cei care vor să facă, într-un mod profesionist, fotografie sau film. În spaţiul amenajat există deja un computer la care se vor mai adăuga alte câteva pe care micuţii talentaţi vor putea învăţa montaj de film. De asemenea, va exista o arhivă cu lucrările acestora dar şi cu CD-urile înregistrate cu cei care au talent şi înclinaţie către muzică.
Spaţiu expoziţional şi pentru lansări de carte
În cadrul acestei locaţii se va amenaja şi un spaţiu care, la nevoie, se poate transforma într-o cafenea literară, numai bună pentru lansarea unei cărţi sau găzduirea unui cenaclu. Vor fi amplasate măsuţe şi rafturi, pentru crearea unui spaţiu plăcut şi intim, special pentru astfel de evenimente. Acolo se vor realiza, de asemenea, şi expoziţii de pictură, fotografie sau orice altă îndeletnicire artistică sau tradiţională. Tinerii interpreţi sau meşteşugari vor ieşi, prin acest centru cultural, din anonimat şi vor fi promovaţi prin realizarea de CD-uri şi înregistrări sau altfel de materiale promoţionale precum şi prin expoziţii.
Începând cu 15 ianuarie, în cadrul centrului va exista un angajat permanent, pe baza unui program.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here