Totul pentru randament și eficiență

447

Pandurii ocupă locul 5 în clasamentul meciurilor din Liga 1 disputate în 2015, ceea ce îl face pe antrenorul Edi Iordănescu să fie mulțumit în mare măsură de rezultatele muncii depuse la Pandurii, însă tânărul tehnician vrea mai mult decât atât.

Seria ultimelor trei partide disputate de Pandurii a reușit să pună din nou echipa gorjeană într-o poziție ceva mai sigură, dar Edi Iordănescu nu este încă liniștit. “Programul în continuare este destul de apăsător, nu putem să lucrăm în totalitate aşa cum ne dorim, însă eu voi apela la orice mijloace regulamentare ca să îmi ajut jucătorii şi echipa să aibă randament şi eficienţă”, spune tehnicianul Pandurilor, care și-ar dori un succes contra “șepcilor roșii”, o victorie gorjeană în partida de luni de la Târgu-Jiu urmând a pune între cele două combatante o diferență de nouă puncte, greu de surmontat de către ardeleni în etapele ce mai rămân de disputat.

Regrete pentru două eșecuri
Per ansamblu, Pandurii are în această primăvară rezultate mai bune decât cele înregistrate în turul campionatului și Edi Iordănescu spune că acel loc 5 în clasamentul neoficial al returului arată exact ceea ce a cerut la sosire jucătorilor săi și ceea ce vrea și în continuare, eficiență: “În clasamentul strict al returului, în acest moment echipa Pandurii se află pe locul 5, deci e clar că asta înseamnă şi eficienţă. Există foarte mult regret în continuare pentru punctele pe care le-am pierdut cu Viitorul şi cu Gaz Metan, dar sunt lucruri pe care nu le mai putem întoarce, am învăţat din greşeli şi trebuie să mergem înainte conectaţi, motivaţi, ca să putem cât mai repede să adunăm punctele necesare şi automat după aceea să eliminăm şi presiunea care este la mijloc”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta spune faptul că echipa sa a adunat în retur mai multe puncte de pe terenuri străine decât acasă nu se traduce printr-o ineficiență în jocurile de acasă, ci că acest lucru a depins foarte mult de adversarii întâlniți: “Nu pot spune că suntem mai eficienți în deplasare decât acasă. Contează jocurile, adversarii sunt mulți factori care influențează rezultatul final și exprimarea”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Oboseala, principalul adversar
Ritmul în care echipa gorjeană a fost nevoită să joace în ultima vreme este unul care a lăsat urme. Echipa gorjeană are deja destul de multe probleme de lot, cu jucători accidentați. Acum însă programul revine la un ritm care-i convine mai mult tehnicianului, care spune că acum va avea timp nu doar pentru refacere, dar și pentru pregătirea mai minuțioasă a partidelor: “Noi trebuie să ne redresăm, să ne revenim fizic și mental, să intrăm bine în teren la ora jocului. Noi am făcut Paștele în cantonament. Orice jumătate de zi în plus este un avantaj. Am jucat luni, marți i-am lăsat liberi, miercuri am făcut un antrenament mai ușor, iar joi am făcut primul antrenament mai tare. Este un ciclu săptămânal, dar nu l-am avut în totalitate. Decât din trei în trei zile e mai bine așa, atunci nu poți lucra nimic!”, a mai spus Edi Iordănescu.

Pintilii, incert pentru meciul cu U Cluj
Accidentat în partida cu Oțelul Galați, Mihai Pintilii ar putea rata confruntarea cu Universitatea Cluj, după ce a fost nevoit să stea pe tușă și la meciurile cu Petrolul și Astra. “Mihai Pintilii nu s-a antrenat. Are o entorsă destul de păcătoasă, resimte dureri. Este sub atenția staff-ului medical, este limitat în ceea ce lucrează. Vedem cum se va simți în zilele viitoare, iar dacă va fi apt 100%, este posibil să joace. Dacă nu, nu o să ne asumăm riscuri. Este un jucător important, dar sunt și alți jucători care pot suplini”, a explicat antrenorul Edi Iordănescu situația internaționalului pandur. Dacă prezența lui Pintilii este incertă, echipa gorjeană nu se va putea baza pe Shalaj nici la meciul cu Universitatea Cluj: “Shalaj și-a depășit perioada de refacere. Estimam să fie la antrenament, nu intră în planuri pentru meciul cu U Cluj. S-a prelungit perioada de recuperare, el a pierdut și la capitol fizic”, a mai spus antrenorul Pandurilor, Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here