Tony Blair, acuzat că a acceptat zeci de mii de euro de la un miliardar

469
Tony BlairFostul premier britanic Tony Blair, favorit pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Europene, este acuzat că a acceptat zeci de mii de lire sterline (zeci de mii de euro) din partea unui miliardar care militează pentru aderarea Ucrainei la UE, informează Sunday Times.

Victor Pinciuk, care militează în favoarea aderării Ucrainei la UE, l-a angajat pe fostul ministru laburist britanic Stephen Byers pentru susţinerea ambiţiilor sale şi l-ar fi plătit pe Tony Blair pentru un discurs susţinut în Ucraina.
Diplomaţii ucraineni pregătesc lansarea unei campanii în favoarea aderării, la începutul anului următor, iar Tony Blair este considerat principalul aliat.
Numeroase ţări europene susţin consolidarea relaţiilor economice cu Ucraina, dar nu s-au pronunţat direct în favoarea aderării ţării la UE.
Unele ţări, în special Germania, se tem că o apropiere de Ucraina ar afecta relaţiile cu Rusia.
Activităţile lui Tony Blair şi legăturile acestuia cu oameni de afaceri precum Pinciuk vor fi analizate în cursul oricărei campanii pentru postul de preşedinte al UE.
Pinciuk este fondatorul Strategiei Europene Ialta (YES), grup care militează pentru aderarea Ucrainei la UE.
Stephen Byers, fost ministru britanic al Comerţului, este preşedintele organizaţiei. Blair a participat la reuniunea anuală a organizaţiei anul trecut, susţinând discursul-cheie al reuniunii.
Selecţie după Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here