Tonifiere, cu preparate naturale

958

tonicSucurile naturale, amestecurile de compuşi naturali, consumate cu apă plată sau minerală şi ceaiurile reprezintă un adevărat tonic pentru organism. Cu mult timp în urmă, chinezii utilizau cu succes câteva reţete, folosite şi în zilele noastre pentru întărirea organismului.

Frunzele plantelor care au un rol eficient asupra organismului se prepară ca un ceai care poate fi consumat pe parcursul zilei, la birou sau într-o excursie, iar rezultatul este rapid.

Pentru a obţine tonicul cel mai bun, trebuie folosite doar anumite plante, care au calităţi curative. O astfel de reţetă de tonic poate să fie din amestec de zmeură, urzică, lămâie şi ovăz.

Frunzele de zmeură acţionează ca un tonic excelent pentru organism. Are acţiune asupra muşchilor, prin relaxare, şi datorită faptului că este astringent este bun şi pentru organele interne.

O cantitate mică de urzică va reduce alergiile şi inflamaţiile organismului. Persoanele cu un stomac sensibil, pot consuma ceai de urzică, acesta fiind un tonic perfect. Deoarece conţine foarte mult fier şi vitamina C vindecă cu succes anemiile dar şi afecţiunile rinichilor.

ceai tonicLămâia are proprietăţi curative şi conţine foarte multă vitamina C, iar efectul ei asupra organismului se va vedea imediat şi va fi şi pe termen lung.

Ovăzul menajează foarte bine sistemului nervos. Este recomandat persoanelor cu glicemia mare sau celor care au depresii.

Fortifiant pentru anemici

În ceea ce privesc anemicii, cele mai bune plante sunt cele care au mult fier, folosite proaspete, dacă sunt legume sau preparate sub formă de ceai. Pentru anemici, un tonic excelent se obţine din stevie, urzică, mentă şi pătrunjel.

Din acestea se face o infuzie şi se bea pe durata întregii zile. Stevia are mult fier şi vitamina A, proteine şi minerale. Primăvara, frunzele se pot adăuga la salate, iar toamna, seminţele cu conţinut mare de vitamina B2 fortifică organismul.

Urzica reface organismul şi îi dă mai multă viaţă. Din fiecare tonic natural nu va lipsi urzica datorită efectelor sale imediate, de revigorare a organismului.

Pătrunjelul are vitamina K, C, fier şi va fi inclus în tonicul natural deoarece va acţiona precum un tampon, dând o mână de ajutor absorbţiei stomacale.

Menta este indicată în digestie datorită conţinutului de vitamina B2 şi C. Gustul aparte, dar şi acţiunea ei pozitivă asupra organismului o recomandă pentru orice tonic natural făcut în casă.

Tonic pentru absenţa calciului

Persoanele care au deficit de calciu trebuie să se gândească că plantele sunt de mare ajutor în această problemă pentru a se menţine în formă. Astfel, o cură de tonic în fiecare zi va fi foarte utilă şi rezultatele ei vor apărea în doar câteva zile.

Luaţi câteva frunze de frunze de urzici, coada calului şi ovăz şi pregătiţi un ceai, le puteţi găsi la plafar. După ce s-a răcit, consumaţi acest ceai pe durata întregii zile.

Ceaiul din coada calului este benefic pentru că îmbunătăţeşte imunitatea organismului, îl întăreşte si are rolul de aspirină din plante. Acest ceai are acţiune antimicrobiană şi antiseptică şi stimulează circulaţia.

În locul sucurilor carbogazoase sau ale cafelelor pe care le consumăm de cele mai multe ori la serviciu putem încerca aceste tonice naturale care sunt de un real folos organismului.

Efectele lor asupra organismului ne vor face să renunţăm la suc şi cafea şi să pregătim dimineaţa ceaiul de care avem nevoie, tonic natural pentru orice organism.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here