Tocurile înalte, pericol pentru sănătate

500
tocuriNumeroase femei aleg în fiecare zi pantofii cu toc. Pantofii cu toc fac parte din moda pentru femei de acum mulţi ani şi pot să perfecţioneze sau să distrugă o ţinută. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este ce alegem între eleganţă şi sănătate. Din nefericire, ei pot ascunde şi pericole, dacă sunt purtaţi pe o perioadă îndelungată de timp.

Cum pot afecta postura şi coloana vertebrală
Tocurile înalte pot afecta în mod semnificativ postura naturală şi coloana vertebrală. Arcuirea din zona mijlocului este mai accentuată când se poartă tocuri. Acest lucru poate duce la rănirea coloanei vertebrale. Muşchii care suportă partea inferioară a spatelui pot fi supuşi unor eforturi care vor duce cu siguranţă la durere din ce în ce mai mare.
S-a descoperit că purtatul tocurilor înalte pot supune coloana unor afecţiuni dureroase, iar nervii spinali pot deveni apăsaţi şi dureroşi, dau furnicături şi chiar şi paralizie. Multe femei, care se prezintă la medic plângându-se de dureri de spate, sunt surprinse să afle că marea parte a problemelor lor este cauzată de tocurile înalte purtate constant.
Risc de accidente sau rănire
Să mergi pe tocuri înalte nu este ceva ce orice femeie poate să facă şi mai ales să o facă şi cu încredere. De fapt, multe nu pot merge cum trebuie sau nu pot merge deloc. Pericolul de a se suci piciorul şi de a-ţi scrânti glezna este foarte mare şi la fel de mare este şi riscul unei fracturi a gleznei.
Dacă vă scrântiţi glezna, muşchii şi tendoanele vor fi întinse peste limitele normale şi se vor inflama. Aceste răni pot fi extrem de dureroase, iar vindecarea poate dura mai multe săptămâni.
Dacă glezna a fost fracturată, soluţia comună este chirurgia, pentru a refixa oasele. Această operaţie necesită adesea ace de metal, plăci şi şuruburi metalice. Operaţia este foarte dureroasă, necesitând internare. Vă va împiedica să munciţi pe o perioadă de câteva săptămâni, dacă nu se pot face amenajări adecvate la locul de muncă, speciale pentru voi.
Alte efecte …
Există dovezi care sugerează că obiceiul de a purta tocuri înalte are impact ăi asupra stării de sănătate. Se crede că mersul în pantofi înalţi duce la contractarea vaselor de sânge, împiedică transmiterea impulsurilor nervoase la creier, anumite funcţii fiind afectate.
Tocurile înalte pot arăta fantastic, dar se recomandă a fi purtate doar la ocazii speciale şi nu în fiecare zi. Pe lângă problemele cu coloana şi cu picioarele, ei sunt şi mai scumpi, aşa că, nepurtându-i tot timpul, veţi face un bine şi stării voastre financiare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here