Tocăniţă de vinete în stil franţuzesc

557
Ingrediente: trei-patru ardei capia, doi dovlecei, două vinete mari, o ceapă, două roşii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultură, o cană de suc de roşii, verdeaţă (reţeta cere busuioc, dar poţi încerca cu frunze de ţelină sau leuştean), sare, piper negru…

măcinat, un borcan mic de smântână.

Preparare:
Curăţă toate legumele. Toacă ardeiul şi ceapa şi pune-le la călit în puţin ulei. Răstoarnă legumele în vasul pentru cuptor. Pune la călit vinetele tăiate în cubuleţe, apoi ciupercile. Răstoarnă-le si pe ele în vas.
Căleşte dovleceii tăiaţi în feliuţe, apoi roşiile tăiate în bucăţi mari. Adaugă peste legumele călite sucul de roşii, potriveşte de sare şi piper, amestecă uşor şi dă totul la cuptorul încins maxim 20 de minute. Când sunt gata, răstoarnă peste mâncare amestecul făcut din smântână şi verdeaţă.
Mai lasă mâncarea câteva minute în cuptor, dar fără foc. Este bună şi caldă, dar mai ales rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here