Tinerii au cerut o oră pentru Pământ

325
Elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au îndemnat gorjenii să protejeze pământul de încălzirea globală, măcar pentru o oră. Ora pământului a fost marcată şi anul trecut prin împărţirea de pliante în rândul elevilor, însă, anul acesta, adolescenţii au fost cei care au tras un semnal de alarmă, prin realizarea unor afişe.

Ora Pământului înseamnă, de fapt, îndemnul ca, măcar pentru o oră, oamenii să lase pământul să respire şi să nu consume energie electrică. Elevii au aderat la această idee aşa cum au ştiut mai bine. Adolescenţii au realizat afişe pe care le-au lipit pe holurile liceului dar şi prin diferite locaţii din Târgu-Jiu, în speranţa că mesajul pământului va fi auzit prin ei. În opinia lor, pământul este sătul de atâta poluare şi vrea, măcar pentru o oră, să respire.
„Afişul meu reprezintă, de fapt, mesajul pământului către pământeni, către locuitorii lui şi începe cu o frază prin care spune că s-a săturat, nu mai rezistă. Şi reprezintă şi mesajul de a stinge lumina sâmbătă seara”, a declarat unul dintre elevii participanţi. Copiii au vrut să atragă atenţia tuturor că trebuie să consume cu grijă inclusiv energia electrică şi că pot stinge lumina pentru o oră, sâmbătă seara. Toţi tinerii au declarat că nu au folosit energie electrică în „ora pământului”, care a fost sâmbătă seara, între orele 20.30 şi 21.30.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here