Ţine greutatea sub control în perioada sărbătorilor

449

greutatea sub controlDe sărbători se pregătesc tot felul de preparate cu o mulţime de calorii, mâncăruri grase şi deserturi. Pentru a stopa creşterea în greutate, trebuie să avem în vedere anumite sfaturi simple, reuşind totodată să ne simţim bine şi să ne relaxăm în zilele de vacanţă pe care le petrecem în familie sau alături de prieteni.

Metoda cea mai bună în lupta contra kilogramelor în plus este aceea de a consuma alimente care să nu dăuneze sănătăţii. Este indicat ca în această perioadă să avem în primul rând în vedere consumul de fructe şi legume pentru a echilibra “balanţa nutriţională”.

Nu pleca nemâncat

Înainte de a ajunge la un eveniment festiv, rezervă-ţi timp şi pentru a-ţi pregăti o gustare sănătoasă (o salată, biscuiţi cu lapte, iaurt cu fructe, un sandwich, o omletă). Astfel, senzaţia de saturaţie va exista pentru mai multe ore iar tu vei fi tentat să consumi mai puţine alimente bogate în calorii în momentul în care vei fi invitat să te aşezi la masă.

Precauţie la ce comanzi

Dacă preferi să serveşti cina în oraş, ai grijă la ce comanzi. Un lucru foarte important este acela ca pe farfuria ta, în afară de felul principal, să se regăsească şi o garnitură care să aibă şi câteva legume sau fructe.

Sfat: nu este sănătos să combini lipidele cu glucidele.

Fără sosuri şi prăjeli

Nu mai consuma alimente prăjite sau care să conţină sosuri şi orientează-te spre cele care se pregătesc la aburi sau la grătar. Mâncarea prăjită îşi schimbă gustul, şi în acelaşi timp vitaminele şi nutrienţii se distrug datorită grăsimilor. Din această cauză este indicat să consumi preparate cât mai simple: legume la grătar, peşte fiert la abur, diverse salate, pui la grătar.

Sfat: cu cât alimentele se pregătesc într-un timp cât mai scurt cu atât acestea sunt mai sănătoase.

Bea mai multă apă

Corpului uman îi trebuie cât mai multă apă pentru a fi hidratat în permanenţă şi a funcţiona în condiţii foarte bune. Prin consumul de alcool se deshidratează ţesuturile. Foarte important este ca atunci când te afli la masă să înlocuieşti băuturile alcoolice sau sucurile de orice fel cu apa. Pentru un gust mai plăcut pune două felii de lămâie în apa de băut.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here