Ţine cancerul departe prin consumul de muştar

448

mustarAşa ne sfătuiesc un grup de cercetători norvegieni, în urma unor analize care au demonstrat că boabele de muştar sunt un adevărat aliat împotriva afecţiunilor maligne.

Prin urmare, indiferent de ce sandvici alegi, nu uita să-l asezonezi bine cu o linguriţă, două de muştar. Preferabil ar fi să-l alegi pe cel picant sau alege variantele cu boabe întregi de muştar, care nu conţin zahăr sau conservanţi.

Specialiştii norvegieni în nutriţie recomandă boabele de muştar datorită conţinutului, în cantitate destul de mare, de antioxidanţi. Ei spun că muştarul are un conţinut mult mai mare de antioxidanţi decât fructele de pădure.

Antioxidanţii sunt acele substanţe care înlătură radicalii liberi, toxine care se găsesc în mediul înconjurător şi care agresează organismul. Astfel de elemente dăunătoare pot duce în timp la deteriorarea celulelor şi de aici la apariţia tumorilor maligne.

Iar muştarul are puterea de a le diminua din efecte. Mai mult, nutriţioniştii îl recomandă a fi consumat cu carne roşie deoarece micşorează din consecinţele dăunătoare ale consumului acesteia.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here