Timpul trece, problemele rămân

500

Energia Târgu Jiu a jucat la sfârșitul săptămânii trecute alte două jocuri de verificare în care tehnicianul Liviu Andrieș a încercat să cimenteze relațiile de joc. Handbaliștii gorjeni au învins în ambele meciuri pe HC „Adrian Petrea” Reșița, însă jocul este departe de a ne convinge că Energia va avea un rol principal în noua stagiune.

În lipsa adversarului din Ungaria, care a anunțat în ultimul moment că nu va mai sosi la Târgu Jiu, oficialii Energiei s-au mișcat repede și au adus din zonă un adversar cu care Andrieș să poată face unele reglaje la echipa sa. Fosta echipă a HC Caraș Severin ce a fost preluată de handbalistul Adrian Petrea, care patronează clubul cu același nume, a fost adversarul de conjunctură al Energiei, iar gorjenii au reușit să se impună cu 35-25 (19-12) și 32-28 (19-14) în cele două meciuri disputate în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Adversarul a fost unul de o valoare modestă, urmând a evolua în Divizia A, fără pretenții la promovare, însă și în compania acestuia echipa gorjeană și-a arătat carențele din joc.

Pedepsiți pentru apărare
În fața echipei reșițene, Energia a încasat destul de multe goluri, ceea ce l-a supărat pe antrenorul Liviu Andrieș, care și-a ținut elevii pe teren chiar și după terminarea ultimului meci: „Nu m-a interesat diferența de scor, însă le-am spus de la început că dacă primim mai mult de 20 de goluri vor avea de suportat consecințe. Am luat opt goluri peste 20, așa că au mai avut parte de un mic antrenament după joc. Am încercat mai multe variante în ceea ce privește apărarea. Sunt anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Ne-au mai rămas trei săptămâni”, a declarat tehnicianul gorjenilor. Acesta apreciază că și aceste partide, deși disputate în compania unui adversar modest, au avut utilitatea lor: „Și aceste două jocuri au fost bune, dar e clar că jocul cu ungurii era mai bun, aveau o echipă cu o putere mai mare atât în atac, cât și în apărare. Avem nevoie de foarte multe jocuri puternice și doar prin jocuri putem să creștem”, a mai spus Andrieș.

„Suntem undeva la 15-25% din potențial”
Deși timpul trece, startul campionatului se apropie, echipa de handbal a Energiei încă nu-și găsește cadența și pare departe de forma pe care ar trebui să o atingă la ora primelor confruntări oficiale din campionat. Chiar și antrenorul echipei gprjene recunoaște acest lucru, însă are speranța că va reuși ca în următoarele săptămâni să atingă un nivel mai ridicat: „După ce se vede, cred că suntem undeva la 15-25% din potențial. Mai e mult, foarte mult de muncă. Timpul e foarte scurt, ne presează și trebuie să muncim foarte mult la antrenamente pentru a învăța atât schemele din ofensivă, cât și sistemele defensive. Vom vedea la începutul campionatului la ce nivel vom reuși să ajungem, vom mai juca cinci meciuri amicale de acum încolo și vom vedea după ultimele jocuri unde suntem”, spune Andrieș.
Următoarele partide de verificare sunt programate la sfârșitul săptămânii, când Energia va merge la Odorhei pentru o dublă întâlnire cu echipa antrenată de Vlad Caba: „Vom juca cu Odorheiul, o echipă tare a campionatului, o echipă care a transferat și ea mulți jucători și ne vom măsura puterile cu această echipă. După acele meciuri ne mai rămân două săptămâni, intrăm în linie dreaptă pentru începerea campionatului”, a mai declarat Liviu Andrieș.

Energia Târgu Jiu – HC „Adrian Petrea” Reșița 35-25 (19-12)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu
Energia: Șelaru, Antonaru – Acatrinei (7), Apolzan (3), Dinescu (1), Dragnea (5), Enache, Giotoiu (2), Halasz (2), Ilieș (1), Kekezovic (4), V. Popescu, Rodrigues (3), Sifre (5), Stankevicius (2). Antrenor: Liviu Andrieș.
HC „Adrian Petrea”: Ionescu, Sămînță – Drăgănescu (3), Czari (1), Heimbach, Vaidasigan, Lela (2), Rohozneanu (6), Crăciun, Grozăvescu (1), Petrea (4), Rugaci, Daia, Starchenko (3), Bahan (4), Steiner (1). Antrenor: Adrian Petrea.

***************
Energia Târgu Jiu – HC „Adrian Petrea” Reșița 32-28 (19-14)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu
Energia: Șelaru, Antonaru – Acatrinei (4), Apolzan (2), Dinescu (3), Dragnea (2), Enache, Giotoiu (2), Halasz (3), Ilieș, Kekezovic (4), V. Popescu (1), Rodrigues (2), Sifre (5), Stankevicius (4). Antrenor: Liviu Andrieș.
HC „Adrian Petrea”: Ionescu, Sămînță – Drăgănescu (1), Czari, Heimbach (1), Vaidasigan, Lela (6), Rohozneanu (2), Crăciun (3), Grozăvescu (2), Petrea (2), Rugaci (2), Daia, Starchenko (3), Bahan (4), Steiner (2). Antrenor: Adrian Petrea.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here