Termocentrala Rovinari, în pericol de a fi închisă! Primarul de Fărcășești nu semnează acordul de mediu

451

La o întâlnire care a avut loc ieri la Primăria Rovinari, cu reprezentanții de la mediu și primăriile din zona termocentralei, s-a pus pe tapet acordul de principiu al comunităților privind avizele de mediu necesare pentru funcționarea colosului energetic din zonă. Cei prezenți au punctat pe necesitatea acordului de mediu pentru termocentrala din Rovinari, singurul care nu a fost de acord ca unitatea să mai beneficieze de actul necesar pentru funcționarea viitoare fiind edilul comunei Fărcășești.

Constantin Drăgoescu a motivat, în ședință, că locuitorii din Fărcășești sunt afectați de Termocentrala Rovinari, deși majoritatea respectivilor fiind salariați ai CE Oltenia. De asemenea, Primăria Fărcășești beneficiază de cel mai mare buget din județ urmare a impozitelor și taxelor plătite comunității de unitățile miniere și de termocentrala Rovinari. ,,Îi atrag atenția domnului primar că prin refuzul său pune în pericol CE Oltenia și aș dori să gândească cu sufletul la această problemă și să nu se lase influențat politic de șefii săi de partid. Eu voi încerca să discut cu dânsul și să-i prezint efectele refuzului său pentru companie. De asemenea, am luat legătura cu cetățenii să organizăm o întâlnire a celor care locuiesc în satul Rogojelu cu Sorin Boza și prefectul județului Gorj”, a declarat Constantin Crețan, lider de sindicat.

,,Dacă nu se rezolvă această probleme termocentrala este terminată efectul negativ avându-l și asupra CE Oltenia”, a completat Crețan.

2 COMENTARII

  1. Felicitări ,domnului primar Constantin Drăgoescu pentru susținerea acordată cetățenilor comunei Fărcășești ,afectați de poluarea produsa de termocentrala Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here