Termenul de depunere a candidaturilor pentru consiliile elevilor, prelungit

411

Perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţiile vacante în Consiliile Şcolare ale Elevilor din judeţul Gorj şi restul ţării s-a prelungit până pe data de 20 octombrie, inclusiv. Până la data de 14 octombrie, şi-au depus candidatura pentru o funcţie în cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor 123 de elevi din judeţul Gorj.

În fiecare an, Consiliul Naţional al Elevilor dă startul alegerilor în Consiliile Şcolare ale Elevilor din unităţile de învăţământ din ţară, iar în acest an data de deschidere a perioadei de candidatură a fost 23 septembrie 2013. Iniţial, termenul limită de depunere a candidaturilor online şi în format fizic fusese stabilit la data de 14 octombrie, însă a fost prelungit până la data de 20 octombrie. Până la această dată, orice elev care nu se află într-un an terminal la liceu îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma www.wedu.ro. Documentele pentru dosarul de candidatură pot fi descărcate în format electronic de pe http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php. De asemenea, dosarul de candidatură trebuie listat şi predat în format fizic la comisia de concurs şi validare înfiinţată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Dosarele de candidatură trebuie să cuprinsă următoarele documente: Curriculum Vitae Europass; scrisoare de motivaţie; formular de candidatură; documente doveditoare care să susţină declaraţiile din C.V.; acordul părintelui; declaraţie pe proprie răspundere de neapartenenţă politică. Campania electorală se va desfăşura în perioada 22-27 octombrie, iar procesul electoral propriu-zis în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie.

123 de candidaturi, depuse până la data de 14 octombrie
Până la data de 14 octombrie, şi-au depus candidatura online pe platforma www.wedu.ro 123 de elevi din judeţul Gorj, majoritatea din Târgu-Jiu. Dintre cei 123 de elevi gorjeni, 65 şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte, 41 pentru funcţia de vicepreşedinte şi 17 pentru cea de secretar. Membrii Consiliilor Şcolare ale Elevilor beneficiază anual de formări pe diverse teme precum leadership, comunicare, muncă în echipă, inteligenţa emoţională, public speaking, debate şi managementul scrierii de proiecte. De asemenea, membrii Consiliului Elevilor au ocazia de a se întâlni la nivel judeţean, regional şi naţional la conferinţe în cadrul cărora se dezbat subiecte precum drepturile elevilor din România şi creşterea calităţii sistemului de învăţământ românesc. Nu în ultimul rând, reprezentanţii elevilor se întâlnesc cu factori de decizie şi din societatea civilă în vederea rezolvării unor probleme precum finanţarea în educaţie, dobândirea de drepturi elevilor în forurile decizionale din cadrul unităţii de învăţământ sau acordarea unor drepturi sociale elevilor din România. Consiliul Naţional al Elevilor este structură consultativă, partener al Ministerului Educaţiei Naţionale cu rol în procesul decizional. Consiliul Elevilor conlucrează pentru îndeplinirea obiectivelor cu autorităţile locale şi judeţene, cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, cu Direcţiile de Sport şi Tineret şi nu în ultimul rând cu asociaţii care sprijină activitatea de tineret la nivel local, judeţean şi naţional. Începând cu anul 2013, Consiliul Naţional al Elevilor reprezintă interesele elevilor şi la nivel european, fiind membru observator al OBESSU (The Organising Bureau of European Students Union).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here