Termen limită pentru înscrierea la Rezidenţiat

497

Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 23 octombrie 2015.

Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat, duminică, 15 noiembrie 2015 și, la fel ca în anii trecuți, acesta se va desfășura, decentralizat, în şase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secțiunea Rezidențiat, toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia și condițiile de participare.

Peste trei mii de locuri disponibile
În sesiunea din 2015, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3388 de locuri și posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152 de locuri pentru farmacie. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 23 octombrie 2015, orele 15.00, la direcţiile de sănătate publică, sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.
Tematica de concurs și bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here