Teodora Ciobanu dă asigurări că nu vom avea târgujieni îngheţaţi în stradă

402

Directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, Teodora Ciobanu, reaminteşte faptul că la Casa Iris sunt locuri libere pentru a-i putea adăposti pe cetăţenii care nu au unde să-şi petreacă iarna. Totodată, Ciobanu a dat asigurări că nimeni nu va îngheţa pe stradă în sezonul rece al acestui an.

Casa Iris este pregătiră să îi găzduiască pe târgujienii care nu au unde să locuiască. Acesta este locul unde persoanele fără adăpost sunt găzduite pe o perioadă de trei luni. Cei care ajung aici beneficiază de condiţii foarte bune, graţie implicării municipalităţii. La ora actuală, la Casa Iris sunt găzduiţi 22 de adulţi şi şapte copii, pe perioada sezonului rece, însă, se aşteaptă ocuparea la capacitate maximă. „Pregătirile pentru iarnă sunt finalizate demult. Noi funcţionăm pe toată perioada anului fără oprire. La acest moment pot să vă spun că vom trece cu bine peste încă o iarnă, aşa cum o facem de ani de zile. Nu vom avea cazuri de persoane care să îngheţe în stradă. Avem 32 de locuri la Casa Iris, 16 pentru femei şi 16 pentru bărbaţi. La acest moment avem în dormitorul pentru femei 11 doamne şi şapte copii, iar în dormitorul pentru bărbaţi avem 11 bărbaţi; deci mai avem acolo încă cinci locuri şi două locuri în dormitorul pentru femei, pentru că unele mămici dorm cu copiii în pat. Unii dintre aceşti oameni vor primi locuinţe sociale, astfel că se vor elibera şi alte locuri la Casa Iris pentru perioada de iarnă”, a menţionat Teodora Ciobanu, directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Sprijin pentru trâgujienii fără adăpost
De câţiva ani, la nivelul municipiului nostru funcţionează Casa Iris, care este un refugiu pentru târgujienii fără adăpost. De regulă, în această perioadă a anului adresabilitatea este destul de mare, dar reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că nu vor fi probleme şi că se face faţă solicitărilor. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare. Cei care sunt acolo cazaţi sunt în absolută siguranţă, potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu. „Au un loc decent în care să doarmă, au băi cu duşuri şi pentru femei şi pentru bărbaţi, au sală de mese unde pot să mănânce, au bucătărie utilată cu tot ce trebuie, unde pot să-şi încălzească mâncare, să gătească. Sunt asistaţi 24 de ore din 24, până la ora 20 e personalul nostru pe două schimburi, iar de la ora 20 avem asigurată paza şi protecţia de câtre o firmă cu care avem un contract”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.
Pe perioada iernii, din cauza frigului, creşte numărul celor care se adresează autorităţilor pentru a fi cazaţi la casa Iris. Totuşi, nu vor fi probleme, şi toţi cei care vor solicita sprijin, vor beneficia de cele mai bune condiţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here