Tensiunile ultimei ”Mineriade”! Director din CEO, în pragul infarctului. Un miner a amenințat că se sinucide în sala de apel

801

Încep să iasă la iveală amănunte importante din timpul negocierilor pe care reprezentanții administrației Complexului Energetic Oltenia le-au avut cu minerii în timpul celor șase zile cât aceștia au oprit lucrul în carierele companiei. Potrivit unor informații, un director, care a negociat cu minerii celor două cariere de la Motru, a fost în pragul infarctului, din cauza tensiunilor din timpul discuțiilor, acest aspect fiindu-i adus la cunoștință și ministrului Energiei.

Protestele, fără precedent, din mineritul gorjean care au creat îngrijorare până la cel mai înalt nivel, din cauză că exista riscul să fie oprite termocentralele de la Rovinari și Turceni, ceea ce ar fi afectat iremediabil siguranța energetică a României, i-au șocat chiar și pe șefii cei mai experimentați din minerit. Unii dintre aceștia spuneau că atâta ură și nebunie n-au văzut în zeci de ani de când lucrează în minerit. Cel mai rău pe mineri i-au inflamat amenințările cu judecata și desfacerea contractelor de muncă din motive disciplinare. La un moment dat, în unele cariere s-a ajuns în punctul în care minerii au cerut în mod expres ca nimeni din conducerea companiei să nu mai calce prin unitate sau să vină la discuții.
Miercuri, 16 ianuarie a.c, directorul EMC Motru, Mihail Dafinoiu, nu a mai fost lăsat să vorbească, în timp ce încerca să-i calmeze pe minerii unei cariere din zonă, iar potrivit unor surse acesta a fost în pragul unui infarct și a trebuit să plece în scurt timp din fața minerilor isterizați.
Șefii mineritului motrean au afirmat că minerii ajunseseră într-un punct în care nu mai puteau fi controlați, de parcă-și pierduseră rațiunea, iar unul dintre aceștia a amenințat că se sinucide în sala de apel a unei cariere, dacă nu li se măresc salariile. Despre toate acestea a aflat și ministrul Energiei, Anton Anton, la întâlnirea cu administrația și sindicatele din CEO, care a avut loc, la finele săptămânii trecute, la Târgu-Jiu.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here