Teatru de păpuşi – Copiii din municipiul Târgu-Jiu sunt aşteptaţi la „Zâna Zorilor”

311

Astăzi, 24 iulie 2013, târgujienii sunt invitaţi la o piesă de teatru de păpuşi în premieră: „Zâna Zorilor” de Ioan Slavici. Spectacolul este un cadou oferit copiilor de către Şcoala Populară de Artă şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Evenimentul va avea loc la amfiteatrul din centrul oraşului, începând cu ora 19.00.

Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu le-a pregătit micilor cetăţeni ai municipiului nostru un cadou care cu siguranţă le va înfrumuseţa vacanţa. Este vorba despre o piesă de teatru de păpuşi deosebită: „Zâna Zorilor” de Ioan Slavici. „Este un spectacol de Ioan Slavici, „Zâna Zorilor”, regizorul acestui spectacol este doamna Cornelia Diaconu, care a făcut şi dramaturgia spectacolului, iar păpuşile sunt create tot de dânsa. Spectacolul are loc miercuri seara la ora 19.00, în amfiteatrul din centrul municipiului; este un cadou oferit de Şcoala Populară de Artă şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu tuturor copiilor din municipiul nostru”, a precizat Aurelian Gârbaciu, consultant artistic al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Păpuşi “Muppets” în „Zâna Zorilor”
Cei care vor asista la spectacolul din această seară se vor bucura de momente cu adevărat inedite, piesa de teatru de păpuşi „Zâna Zorilor” venind cu o serie de elemente noi. „Am citit o poveste. Am vorbit cu domnul director Viorel Gârbaciu; a crezut în nebunia mea că puţin altfel decât ce s-a montat până acum cu păpuşile, adică avem câteva elemente noi: un decor care apare şi dispare, păpuşi muppets – care sunt pentru prima dată în trupă”, a mărturisit Cornelia Diaconu – regizor.
Spectatorii vor recunoaşte la acest spectacol vocile unor talentaţi actori, cum ar fi: Cosmin Brehuţă, Dan Calotă, Cornelia Diaconu, Luminiţa Şorop, Dan-Stelian Bura, Adelina Dincă, Liana Dorobanţu. Păpuşile vor fi mânuite de actorii: Adelina Dincă, Daniela Rednic, Mihai Gheorghe, Dan-Stelian Bura, Liana Dorobanţu, Alina Mornea. Coloana sonoră este asigurată de Marius Popescu.

Spectacole gratuite pentru târgujieni
Conducerea Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a hotărât ca de două ori pe lună târgujienii să aibă posibilitatea de a participa la spectacole gratuite. Acestea vor fi puse în scenă la amfiteatrul din centrul municipiului. „Miercuri este o premieră şi îi invităm pe toţi târgujienii să vină, în special copiii, pentru a fi spectatori la piesa de teatru de păpuşi „Zâna Zorilor”. De asemenea, noi am hotărât ca de două ori pe lună, în centrul oraşului să dăm spectacole atât folclorice cât şi de muzică uşoară şi teatru de păpuşi”, confirmă Ştefan Popescu, director adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here