Taxe mici şi studenţi mulţi, în noul an universitar al ULIM Târgu-Jiu

701

Studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova(ULIM) Târgu-Jiu au revenit pe băncile facultăţilor acestei instituţii de învăţământ superior în timp ce bobocii au dat piept duminică cu profesorii lor, dar şi cu conducerea ULIM. Totul s-a organizat în amfiteatrul Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”, unde, într-un cadru festiv, studenţii de la ID(învăţământ la distanţă) şi cei de la IFR(învăţământ cu frecvenţă redusă) au luat contact cu cei de la care au de învăţat, în următorii ani, lor prezentându-li-se structura anului universitar, cerinţele şi pretenţiile dascălilor şi obligaţiile lor ca înscrişi la cursurile universitare. ULIM Târgu-Jiu este instituţia de învăţământ superior din Gorj cu cele mai mici taxe de studii, fapt care a contribuit la creşterea numărului de studenţi şi în acest an universitar.

Câteva sute de studenţi vor trece, şi în acest an universitar, pragul facultăţilor ULIM Târgu-Jiu, instituţie de învăţământ superior unde predau 80 de cadre didactice de specialitate. Studenţii au fost întâmpinaţi duminică la ceremonia de deschidere a noului an universitar de o parte dintre profesori, dar şi de vice-rectorul Dan Ilie Morega. “Numărul de locuri s-a completat, iar asta mă bucură foarte mult deoarece gorjenii au înţeles să vină la ULIM, unde sunt specializări noi, interesante şi de viitor. Aici taxele sunt mici, se oferă reduceri, dacă la ULIM sunt înscrişi mai mulţi membri ai familiei, şi se fac studii de calitate, licenţa, masteratul şi doctoratul fiind susţinute, în final, la Chişinău, la sediul central al universităţii”, a explicat vice-rectorul Morega.
Profesorul le-a explicat, de asemenea, studenţilor că pretenţiile profesorilor sunt ridicate, mai multe persoane cu notorietate la nivel judeţean predând la ULIM Târgu-Jiu, că prezenţa la cursuri este obligatorie şi că la CNTV se vor organiza cursurile în acest an, instituţia închiriind aici o serie de săli pentru predarea disciplinelor pentru fiecare facultate în parte.

15 ani de studii ULIM la Târgu-Jiu
“În numele Senatului Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, al rectorului, academician Andrei Galben, fondatorul ULIM, al meu personal, în calitate de vice-rector al ULIM şi coordonator al acestui centru de la Târgu-Jiu, vă spun un bun venit, atât pentru cei din anul I, cât şi celor din anii mai mari, la fel masteranzilor, doctoranzilor şi, de ce nu, cadrelor didactice care continuă şi a celor care acum încep activitatea, din acest an, cu noi”, a transmis Morega în cuvântul rostit la deschiderea noului an universitar.
Acesta a prezentat apoi studenţilor noile specializări ale ULIM, cerute de piaţa muncii, care, din acest an, au prins foarte bine în Gorj, modul de desfăşurare a activităţii studenţilor, dar şi obligaţiile profesorilor şi studenţilor stipulate în contractele semnate cu noii intraţi pe băncile instituţiei de învăţământ superior.
ULIM s-a înfiinţat în 1992, cu mai mulţi fondatori, în final rămânând Andrei Galbenu. În câţiva ani a devenit o fortăreaţă a ştiinţei şi cercetării. Nu numai în plan intern la nivelul Moldovei, ci şi extern, consolidându-se foarte rapid. Are peste 500 de cadre didactice, cu importante funcţii publice, reuşind să fie acreditată instituţional. De aproape 15 ani, funcţionează şi centrul de la Târgu-Jiu al ULIM, aici finalizându-şi studiile mii de studenţi şi masteranzi, dar numeroşi gorjeni finalizându-şi şi studiile de doctorat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here