Taxa pentru parcare la Rovinari s-a înjumătăţit

397

Administraţia publică locală din Rovinari a decis să micşoreze taxa pentru locurile de parcare. Astfel, localnicii care deţin un loc de parcare de reşedinţă vor plăti anual 60 de lei pentru parcare, la jumătate faţă de cât plăteau până de curând.

Noile tarife vor fi aplicate de la 1 iulie 2014. În aceste condiții, reprezentanții autorităților locale speră ca la următoarea licitație cu strigare să fie atribuite toate locurile de parcare de pe raza orașului, atât cele simple, dar și cu barieră. “Am decis să solicităm o taxă de 5 lei pe lună, renunțând la vechiul tarif de 10,5 lei lunar, așa cum era până acum. În acest fel, rovinărenii vor putea avea ocazia să plătescă pentru parcarea de reședință, costul anual al acesteia fiind de doar 60 de lei. Încercăm să venim în sprijinul cetățenilor acestui oraș, pentru ca toți să își poată parca mașina conform legii, să nu existe conflicte”, a declarat Laurențiu Chivu, viceprimarul orașului Rovinari.

Parcări la standarde europene
În momentul de față, în orașul Rovinari, se mai află în lucru un număr de trei parcări cu acoperiș și barieră. Realizarea unor noi locuri de parcare în urbea minieră este un proiect care se derulează de câțiva ani, valoarea totală a investițiilor ridicându-se la 16 miliarde lei vechi. Până în momentul de față, în Rovinari au fost realizate peste 630 de locuri de parcare.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here