Taxa de parcare, diferenţiată pentru motreni

972

DSC00087De trei ani de zile încoace, în municipiul Motru se încasează taxe de parcare pentru parcările publice amenajate pe cheltuiala bugetului local.

De anul acesta, taxa de parcare se diferneţiază, în sensul că persoanele fizice plătesc pentru un loc de parcare 60 de lei pe an pentru prima maşină şi un bonus de 10% pentru cea de-a doua maşină. Taxele au TVA inclus. Persoanele juridice vor plăti începând cu anul acesta 100 de lei pentru un loc de parcare. Direcţia Publică Motru, care va administra domeniul public şi privat, va emite permisele de parcare şi va stabili condiţiile de plată. Parcarea de reşedinţă, situată pe domeniul public sau privat al municipiului Motru, în apropierea imobilelor de locuit, nu exclud staţionarea sau parcarea autovehiculelor personale pe căile de circulaţie, însă în condiţiile legii. Persoanele cu handicap vor beneficia de gratuitate. Plata permiselor de parcare se va face în fiecare an până la 31 martie. Pentru locurile de parcare opcupate, posesorii au dreptul de a solicita până la 31 martie înnoirea lor, în caz contrar, locul de parcare este considerat liber şi este atribuit altor solicitanţi în ordinea depunerii cererilor.

Direcţia Publică a stabilit şi contravenţii şi sancţiuni pentru care se acordă amendă între 200 şi 600 de lei persoanelor care ocupă în mod abuziv un loc de parcare atribuit prin contract altcuiva. Permisul de parcare asigură folosirea în permanenţă a parcării contractate.

Aceste reglementări aduc autorităţilor locale bani la buget şi oblică Direcţia Publică la vopsirea marcajelor şi inscripţionarea lor vizibilă în fiecare an. Pe teritoriul municipiului Motru numărul parcărilor cu plată se apropie de 1.000.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here