Taxă de bacalaureat pentru candidaţii care au picat examenul de două ori

319

IMG_9598Absolvenţii de liceu din seriile anterioare care au susţinut şi picat de cel puţin două ori Bacalaureatul vor fi nevoiţi să scoată din buzunare 230 de lei pentru a putea participa pentru a treia oară la examen.

Şi absolvenţii claselor de mate-info, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv şi bilingv al limbilor străine şi cu predare în limbile minorităţilor, dar şi ai claselor cu profil pedagogic, vor plăti o taxă pentru examenul de obţinere a atestatului, taxă a cărei valoare se stabileşte de către inspectoratul şcolar. Tot inspectoratul va stabili şi cât costă susţinerea examenului de certificare a competenţelor profesionale în liceu, filiera vocaţională.

Ministerul Educaţiei a stabilit cuantumul taxelor care trebuie achitate de cei care se înscriu pentru susţinerea examenelor de finalizare a studiilor. Astfel, candidaţii din promoţii anterioare care au susţinut de cel puţin două ori examenul de bac şi care se prezintă la toate probele, vor trebui să achite suma de 230 de lei. Această taxă se va achita însă numai de către candidatul care doreşte să participe la toate probele, în timp ce acela care obţine recunoaşterea rezultatelor obţinute la sesiunile anterioare şi participă doar la o parte dintre probe, va plăti o taxă de participare ce se va stabili luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Taxă pentru certificarea competenţelor profesionale şi obţinerea atestatului

Şi candidaţii la examenul de certificare a competenţelor profesionale care provin din promoţiile anterioare şi au susţinut de cel puţin două ori examenul de certificare şi nu l-au luat, trebuie să achite o taxă. Valoarea acesteia este stabilită la nivelul inspectoratului şcolar, luându-se în calcul cheltuielile per elev candidat. De asemenea, absolvenţii claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv şi bilingv al limbilor străine, precum şi absolvenţii claselor cu profil pedagogic, specializarea învăţători-educatori, vor plăti pentru examenul de obţinere a atestatului, o taxă stabilită tot de IŞJ Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here