Tătaru, SJU Târgu-Jiu: „Noile reglementări privind managerii de spital nu mă afectează”

496

Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanța de urgență care modifica Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Actul normativ aduce schimbari importante în privința selectării managerilor unităților sanitare publice, prin eliminarea restricțiilor privind participarea la concurs și deschiderea competiției în selectarea celor mai competenți directori. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, spune că acest proiect nu afectează cu nimic spitalele din provincie.

Selecția managerilor de spitale se poate face, mai nou, și din rândul altor categorii de specialiști cu experiență și abilități de conducere dovedite. Până la ora actuală, exista obligația managerilor din spitalele clinice de a fi cadru universitar sau medic primar. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, spune că acest proiect nu afectează cu nimic spitalele din provincie. „Aceste reglementări legislative nu afectează cu nimic spitalele mici”, subliniază Tătaru.
Pentru a asigura o conducere cât mai profesionistă a spitalelor, au fost extinse și incompatibilitățile pentru manager și pentru ceilalți membri ai comitetului director: director medical, director financiar-contabil și, în spitalele cu peste 400 de paturi, directorul de îngrijiri. Aceste funcții devin incompatibile cu cele de conducere, administrare și control la nivelul partidelor politice sau al societăților comerciale.
De asemenea, pentru șefii de secții vor fi organizate concursuri, întrucât aceasta reprezintă metoda cea mai obiectivă și transparentă pentru desemnarea celei mai potrivite persoane pentru ocuparea acestor funcții.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here