Tașcău a refuzat scena de la Edilitara pentru a deschide anul școlar în aula CNTV: “Am stabilit de comun acord cu primarul Romanescu cum să organizăm festivitatea de luni!”

839

Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, s-a arătat șocat, ieri, de comunicatul de presă al PNL Gorj, de luni, în care se menționa că festivitatea de deschidere a noului an școlar de la acest liceu ar fi fost anostă, pentru simplul motiv că primarul orașului este un liberal, nu un pesedist.

“Comunicatul PNL este un afront adus primarului Romanescu. O să-i cer să conteste public cele stabilite în acel comunicat incorect, care este doar o mizerie”, a spus, revoltat, marți, directorul Tașcău, menționând că desfășurarea evenimentului a fost discutată, în amănunt, cu primarul municipiului Târgu-Jiu, programul fiind apoi publicat pe site-ul liceului.
“Am fost sunat de directorul Zaharia de la Edilitara, care m-a întrebat dacă ne aduce scena pentru deschiderea anului școlar. L-am refuzat pe domnul Zaharia, deoarece stabilisem cu domnul primar Romanescu să facem festivitatea în aula instituției. Nu era prima oară când deschideam anul școlar acolo și în acel mod. Domnul primar a vizitat chiar sălile de clasă, de la pregătitoare până la I-IV și a fost mulțumit de festivitate. Cum să spui o asemenea aberație apoi, mă refer la PNL Gorj, că festivitatea a fost anostă pentru că primarul nu e PSD-ist. Este o inepție și un afront adus primarului Romanescu”, a completat Tașcău, explicând că între PNL Gorj și primarul Romanescu se dovedește că nu există o comunicare eficientă.

Scenă pentru miniștrii
Tașcău a explicat, de asemenea, că scena a fost folosită la deschiderile la care au venit miniștrii, dar în rest evenimentele legate de deschiderea anului școlar au fost tot timpul organizate în aula CNTV, cum s-a întâmplat și luni.
De altfel, în comunicatul PNL Gorj se precizau următoarele vizavi de festivitatea de la CNTV: “În municipiul Târgu-Jiu, festivitățile de deschidere a noului an școlar au fost anoste. La Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, spre exemplu, este pentru prima dată când nu se organizează o festivitate fastuoasă cu ocazia deschiderii noului an școlar și asta, pentru că anul acesta, primarul este liberal și nu PSD-ist, coleg de coaliție cu directorul școlii. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a decis să deschidă anul școlar la CNTV și a avut surpriza de a participa la o festivitate organizată fugitiv, foarte scurtă și extrem de anostă, elevii fiind rapid duși în clasele lor de către profesori sau învățători”.

PSD Gorj, critic la adresa comunicatului PNL
De altfel, în cursul zilei de ieri, și PSD Gorj, prin Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al organizației, a criticat același comunicat liberal, considerând că acesta a fost plin “de venin”, vorbindu-se în cuprinsul acestuia de un boicot politic inexistent. “Ce voiau liberalii în prima zi de școală? Pinata, artificii..” a întrebat, retoric, Bordușanu, subliniind că PSD nu a boicotat prima zi de școală.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here