Târgujienii vor plăti mai mult pentru cositul ierbii

465
tuns mecanic gard viuPersoanele care vor solicita pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi prestările Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) Târgu-Jiu, trebuie să ştie faptul că, începând de anul viitor, vor fi practicate tarife mai scumpe.

Noile preţuri au fost aprobate de Consiliul Local Târgu-Jiu în cadrul şedinţei din luna noiembrie. Direcţia a justificat necesitatea actualizării tarifelor pentru corelarea veniturilor obţinute din acţiunile de cosit mecanic a vegetaţiei ierboase şi tuns mecanic al gardurilor vii cu acoperirea cheltuielilor efectuate.

Conform conducerii DSC, tarifele au fost stabilite prin luarea în calcul a normelor de timp necesare efectuării acestor prestaţii şi cheltuielile curente de întreţinere şi exploatare.
Astfel, conform centralizatorului de tarife al unităţii, persoanele fizice dar şi cele juridice, care vor solicita înfrumuseţarea spaţiilor verzi din zonele private vor plăti mai mult decât anul trecut. De altfel, pentru cel mecanic, la aceeaşi suprafaţă de teren, târgujienii vor scoate din buzunar suma de 6.95 lei. Totodată, pentru tunsul manual al unui metru pătrat de gard viu se va plăti 1,56 lei, iar pentru cel mecanic 0,79 lei. Cei care se ocupă de activitatea de tuns mecanic a gardurilor vii trebuie să tundă cu motofoarfeca gardurile pe cele 3 feţe, să strângă materialul tăiat şi să măsoare la metru pătrat suprafaţa tunsă.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here