Târgujienii, nerăbdători să primească ajutorul de încălzire

356

Frigul din ultima perioadă i-a determinat pe cetăţenii din municipiul nostru să-şi pună în funcţiune sistemele de încălzire a locuinţelor. Temându-se de valoarea facturilor pe care le vor primi, cei cu venituri mici au început să se intereseze de ajutorul de încălzire, fiind nerăbdători să-l solicite. Din păcate, încă nu este disponibil formularul pe care beneficiarii trebuie să-l completeze şi să-l ataşeze la dosarul cu documentele necesare acordării subvenţiei.

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu nu a intrat în posesia formularului care trebuie completat de către târgujienii care doresc să beneficieze de ajutor la încălzirea locuinţei. Situaţia este similară la toate primăriile. Până în prezent, Ministerul Muncii nu a pus la dispoziţia acestora formularele pentru cei ce urmează să beneficieze de sprijin din partea statului privind încălzirea locuinţei. În aceste condiţii reprezentanţilor administraţiei locale nu le rămâne decât să aştepte momentul în care vor intra în posesia documentului, cerându-le oamenilor puţină răbdare.

Subvenţii şi pentru locuinţele încălzite cu energie electrică
În sezonul rece 2012-2013 modalitatea de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor, destinate consumatorilor vulnerabili, a fost reglementată de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/02.09.2011 şi de Normele Metodologice de aplicare a acesteia, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 920/2011. Ajutoarele s-au acordat ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia. Elementul de noutate pentru acest sezon rece este constituit de acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică. „Ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în sezonul rece 2013-2014 se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia”, a menţionat directorul DPPS Târgu-Jiu.

5 puncte de depunere a dosarelor pentru ajutor de încălzire
Pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere vor fi tipărite şi puse la dispoziţia solicitanţilor, după publicarea modelului de formular folosit în acest sezon rece în Monitorul Oficial, în centrele de primiri cereri organizate de către DPPS Târgu-Jiu la: 1. Clubul “Vârstei a Treia” – str. Olteniţei; 2.Stadionul Municipal – Sala Polivalentă; 3.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Mioriţei; 4.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Debarcader; 5.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Tudor Vladimirescu.
Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului pot să depună cererile până la 1 noiembrie 2013.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here