Târgujiencele se vor afaceriste

343

camelia anghelLa o săptămână de la lansarea oficială a punctului de egalitate de şanse la Târgu-Jiu, aproximativ 20 de femei au trecut pragul instituţiei. Cele care s-au arătat interesate, însă, sunt doar

târgujiencele, în ciuda faptului că acest punct se adresează reprezentantelor sexului frumos din cinci judeţe din Oltenia.

Punctul de egalitate de şanse din Târgu-Jiu şi-a deschis oficial porţile cu doar o săptămână în urmă. Totuşi, în acest sediu îşi desfăşoară activitatea trei angajate încă de pe data de 4 ianuarie.
Potrivit Cameliei Anghel, coordonatorul punctului, până în prezent au fost consiliate circa 70 de femei, toate din Târgu-Jiu. De la lansarea oficială, însă, doar 20 s-au arătat interesate să afle mai multe despre drepturile lor sau să caute ajutor pentru demararea unei afaceri.
Specialişti în consiliere antreprenorială
Deşi punctul de egalitate de şanse se adresează femeilor din cinci judeţe, şi anume Gorj, Dolj, Mehedinţi,Vâlcea şi Olt, doar femeile din Târgu–Jiu s-au arătat interesate de consiliere. Camelia Anghel a mai spus şi că această consiliere face referinţă la orice fel de discriminare, de la discriminarea sexuală, la cea etnică, iar în ceea ce priveşte consilierea antreprenorială, aceasta se referă la posibilitatea unei femei de a începe o afacere. Pentru acest lucru există două specialiste, Ioana Ştoclei şi Cecilia Raicu, ce pot ajuta orice femeie care li se adresează. „Femeile vin la noi şi, în primul rând, le ajutăm să îşi realizeze un plan de afaceri şi apoi le îndrumăm spre organele abilitate în materializarea acestui plan.
Ulterior, noi le putem trimite dosarele cu ideile de afaceri la Bucureşti, pentru a participa la concursul ESTHR”, a declarat Ioana Ştoclei.
Premii pentru cele mai bune idei de afaceri
Blocul Naţional Sindical împreună cu punctele de egalitate de şanse susţin femeile cu premii, pentru deschiderea unei firme. Astfel, nu mai puţin de 40 de femei care îşi deschid o afacere şi care reuşesc să convingă despre utilitatea acesteia, pot câştiga în jur de 7 500 de euro pentru continuarea afacerilor începute. Sediul punctului de egalitate de şanse este deschis de luni până vineri, între orele 9 – 17. De asemenea, potrivit Cameliei Anghel, femeile pot fi consiliate chiar şi prin telefon, prin apelarea numărului 0253/212228.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here