Târgujian de 36 de ani, venit din Germania, decedat la Spitalul Județean de Urgență! Pacientul nu avea GRIPĂ, ci bronhopneumonie cu complicații

1720

Un târgujian, care muncea în străinătate, a venit, la început de an, într-o vizită la rudele din municipiu ca să ajungă să moară, ca pacient, în spitalul județean. Bărbatul de 36 de ani a fost internat la SJU Târgu-Jiu cu afecțiuni pulmonare, dar nu a mai ieșit viu de pe porțile unității medicale, boala de care nu știa suferind complicații, care l-au dus la Reanimare. Duminică, pacientul aflat în stare gravă a decedat. Cadrele medicale s-au alertat, inițial, crezând că și acest tânăr pacient ar fi murit de gripa, care a făcut deja o victimă în unitatea medicală, dar conducerea SJU dă asigurări că bolnavul a fost testat și nu avea această boală, ci multe complicații la plămâni, medicii neexcluzând un cancer pulmonar ascuns. Familia tânărului a acceptat cu resemnare decesul pacientului, spun reprezentanții spitalului, știut fiind că acesta avea o sănătate șubredă.

Luni, corpul neînsuflețit al bărbatului de 36 de ani se afla la Serviciul de Medicină Legală Târgu-Jiu, conducerea SJU așteptând rezultatul necropsiei cu mențiunea că decesul nu s-a datorat gripei, ci unor complicații medicale pe un organism deja grav afectat.
“Pacientul de 36 de ani, care a decedat, duminică, la SJU, nu a murit de gripă, testul făcut fiind negativ. Bolnavul avea o bronhopneumonie masivă cu prindere bilaterală a ambilor plămâni, cu insuficiență respiratorie și un organism afectat. Omul venise din străinătate, lucra în Germania, venise la Târgu-Jiu la rude. A fost internat la Medicală II, dar a decedat la Reanimare, unde a fost intubat și avea deja o respirație asistată. Noi am discutat și cu rudele și bănuim un cancer pulmonar suprainfectat. A avut și ceva viral, care s-a suprapus pe o afecțiune preexistentă. Deocamdată, așteptăm rezultatele necropsiei, o să vă putem spune mai multe, necropsia deja se face(n.r. luni) în momentul de față. După datele preliminare, că a fost investigat bine de tot, noi bănuim că pacientul a suferit de un cancer pulmonar, care s-a suprainfectat. Pacientul era din Târgu-Jiu, dar a venit din Germania”, a declarat, pentru Gorjeanul, directorul medical al SJU Târgu-Jiu, dr.Costinel Popescu. Unitatea medicală din Târgu-Jiu este de lunea trecută în carantină de gripă, după ce o femeie de 51 de ani a decedat din cauza virusului. Pacienta fusese transferată la Târgu-Jiu de la spitalul din Rovinari.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here