Târgujenii nu-şi plătesc gunoiul – Polaris, în proces cu zeci de restanţieri

427

masina salubritate polarisPolaris Târgu-Jiu, societatea care asigură salubrizarea la nivel de municipiu, se confruntă cu probleme financiare, datorate în mare parte restanţierilor, fie că sunt asociaţii de proprietari, persoane fizice sau juridice.

Târgujienii au ajuns să aibă restanţe şi la salubrizare, societatea Polaris deschizând zeci de procese datornicilor pentru a-şi recupera sumele restante. Astfel, restanţierii sunt reprezentaţi în mare parte de asociaţiile de proprietari, cu 12 dintre acestea, conducerea Polaris având deja procese. „Patru le-am câştigat, iar restul proceselor sunt în termene. Acum, în cazul celor câştigate, vom trece la executare silită, adăugându-se şi penalizări”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii. Un bun exemplu în acest sens ar fi Asociaţia 105 de pe strada Olari, care are o datorite către Polaris de 15.000 lei. Alte opt procese au fost câştigate de către Polaris cu câteva firme mici de cartier. „La acestea cred că s-a simţit criza şi de aceea au acumulat datorii la noi. În total, am avut patruzeci de situaţii în care firmele ne-au cerut îngăduinţă, dar la 15 am deschis proces. Din acestea şapte sunt în termen”, a mai spus directorul Polaris Târgu-Jiu.
600 de contracte cu probleme
Conducerea Polaris manifestă însă indulgenţă, iar după câştigarea proceselor, dacă administratorii de asociaţii aduc suma datorată, la aceasta nu se mai adaugă penalizările. Societatea Polaris are încheiate în prezent cam 7.000 de contracte pe persoane fizice, iar din acestea, peste 600 sunt cu probleme. Până acum, toate procesele deschise pentru recuperarea banilor, au fost câştigate de Polaris. „Nici nu ar fi altfel deoarece reprezentanţii Polaris respectă contractele încheiate cu beneficiarii serviciilor, cei vinovaţi de aceste situaţii fiind aceştia din urmă”, a precizat Popa. În medie, fiecare proces durează o lună şi jumătate.
Restanţe mici la romi
Chiar dacă lunar, la încasarea facturilor pentru ridicarea gunoiului, reprezentanţii Polaris se aşteaptă ca persoanele de etnie romă să nu-şi achite facturile, lucrurile stau de fapt invers,topul restanţierilor la salubritate nefiind ocupat de târgujienii de etnie romă. „Cei de pe Meteor au facturile aproape la zi, iar cei din Panduraş şi Obreja au restanţe cam trei facturi, a căror valoare nu este una mare, nedepăşind suma de 100 de lei”, a completat Luis Popa. La ora actuală, Polaris este în proces cu patru persoane fizice de etnie romă din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here