Târgu–Jiul intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă

311

imbodobire1Centrul municipiul Târgu – Jiu a intrat deja în lucrările de amenajare pentru sărbătorile de iarnă. Împodobirea din acest an va fi mai amplă decât în anii trecuţi pentru că,

între timp, în oraş au mai fost inaugurate şi alte străzi sau tronsoane care anul trecut se aflau în construcţie sau reparaţie.

Iluminatul de sărbători va fi inaugurat, ca în fiecare an, de la 1 decembrie. Anul trecut, o parte din centrul imbodobiremunicipiului se afla în lucru astfel că nu a putut fi impodobit. Însă, în sezonul de iarnă din 2009, se vor completa şi aceste zone. În centru şi Piaţa Prefecturii, va fi din nou amplasat bradul care are o înălţime de aproximativ 22 de metri. De asemenea, sania cu reni care se află pe clădirea SNLO a fost deja revizuită ieri, aşteptând începutul lunii cadourilor pentru a lumina din nou. Anul acesta vor fi amplasaţi 140 de brăduţi de câte 5 metri înălţime, cu 40 mai mulţi ca anul trecut. De asemenea, s-au pregătit 1750 de bucăţi de figurine de prins pe stâlpi, cu aproximativ 250 mai multe şi 38 de kilometri de ghirlande, şase kilometri fiind adăugaţi faţă de anul trecut. Nici parcurile de cartier nu au fost uitate, amplasându-se şi în acest an şapte brazi în diferite zone ale oraşului. Potrivit directorului tehnic din cadrul primăriei Târgu- Jiu, Marius Ionescu, pe 1 decembrie se vor aprinde luminile din centru, urmând ca până pe 20 să fie iluminate toate străzile şi cartierele din oraş. Toate echipamentele luminoase care se montează în municipiu în această perioadă fac parte din obligaţiile firmei care furnizează electricitate şi care a concesionat pe 10 ani. După trecerea acestei perioade, toate acestea intră în patrimoniul primăriei. O dată cu aceste pregătiri pentru sărbători se va deschide şi patinoarul din Parcul Central, care este, de asemenea, o bucurie a iernii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here