Târg de Știință CODE Kids la Biblioteca Județeană Gorj

1039
????????????????????????????????????

În data de 7 iunie 2018, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, a fost organizat Târgul de Știință în cadrul proiectului CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice. Proiectul este inițiat de Fundația Progress în parteneriat cu Asociația ETIC, bibliotecile publice din România, Orange, Farmexpert și farmaciile Alphega și este finanțat de Romanian-American Foundation.

Târgul de Știință s-a desfășurat la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, în intervalul orar 12.00- 15.00. Participanții au fost cei 37 de copii, membrii cluburilor de coding (grupele de avansați) de la bibliotecile publice Bălești, Scoarța, Vladimir din Gorj, Cărpiniș și Tormac din Timiș, însoțiți de doamnele bibliotecare Corina Popescu, Simona Gheorghe, Anișoara Bocai, Letiția Moga și Suzana Gaal.

Invitații speciali ai Târgului de Știință, membrii Echipei de robotică TEA-BORGS a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, echipă coordonată de dna prof. Adela Lugoj și dl prof. Eugen Nodea, i-au încântat pe vizitatori și pe echipele participante cu robotul creat de ei și le-au împărtășit colegilor mai mici din experiența proprie.

Târgul s-a bucurat de vizita a peste 100 de persoane, elevi și cadre didactice de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”.
Echipele participante la Târg au primit premii de la Fundația Progress (reprezentată de dl Ovidiu Ana, Director Dezvoltare), Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și Centrul de Informare Europe Direct Gorj (reprezentate de dna Angheluță Elena-Mariana, Șef birou și Coordonator CIED Gorj).

Premiul I a fost câștigat de Clubul Kids of Future de la Biblioteca Vladimir.
Atmosfera la Târg a fost incendiară, copiii au fost foarte implicați, creativi, plini de emoție și energie.
Felicitări tuturor!
Diana-Gabriela Lăcătușu Coordonator proiect din partea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here