Târg de adopții! Nouă cățeluși și-au găsit câte o familie

1457

Asociația pentru protecția animalelor „Pro Animals”, Direcția Județeană de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, direcție din cadrul Consiliului Județean Gorj, Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Școala Generală „Constantin Săvoiu” și Asociația „Multilingua”au organizat miercuri, începând cu ora 16.00, un Târg de Adopții, dar și o Campanie de informare despre importanța sterilizării ca metodă eficientă, umană și civilizată pentru reducerea numărului animalelor fără stăpân, dar și despre adopția si abandonarea animalelor, a anunțat consilierul municipal, Luis Popa.

În cadrul acestui Târg de Adopții a avut loc o prezentare a cățeilor pentru adopție, o tombolă caritabilă, un spectacol muzical, pictură live, cu vânzare, dar și vânzare de obiecte Hand – Made, în vederea achiziționării hranei pentru animalele aflate în adăposturi. Alături de organizatori au fost și partenerii de la Biroul Protecția Animalelor Gorj, din cadrul IPJ Gorj, Cabinetul Veterinar ALL4Animals, dar și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu. Totodată, sponsorii Târgului de Adopții sunt organizația „Pro Animals Finlanda”, Fundația Autonom si Royal Canin. La târgul de adopții au participat și polițiștii gorjeni care au susținut inițiativa Asociației PRO Animals și Consiliului Județean Gorj. Pe lângă discuțiile despre adopția responsabilă, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat și o campanie de informare, cu privire la sterilizarea animalelor de rasă comună, un element esențial în ruperea lanțului de înmulțire necontrolată care, de cele mai multe ori, are un final nefericit: abandonul, comunică polițiștii. ,,Copiii prezenți la activitate s-au bucurat atât de prezența cățelușilor, cât și de faptul că părinții le-au permis să aibă un nou prieten de nădejde, un patruped care, în același timp, să le fie alături și să îi responsabilizeze pe micuți. Nici noi nu am putut rezista privirilor blânde ale cățelușilor, astfel că doi dintre colegii noștri au încheiat ,,misiunea” alături de un nou prieten, pe care l-au adoptat în cadrul târgului. Au fost realizate tombole caritabile, ateliere de pictură și expoziții cu obiecte hand-made, din vânzarea cărora se vor strânge fonduri, necesare îngrijirii animalelor. Felicităm inițiativa partenerilor noștri și îi asiguram de întregul nostru sprijin, în ceea ce privește obiectivul nostru comun: protecția animalelor!”, a transmis IPJ Gorj.
M.C.H.

Luis Popa, consilier municipal:,,Primul Târg de Adopții s-a încheiat, iar ce ne-am propus prin acest eveniment am reușit să realizăm. 9 căței din cei 12 prezentați și-au găsit prieteni pe viață. În același timp, în cadrul acestui Târg de Adopții elevii liceelor, coordonați de dna profesor Gabriela Burtea-Protesoiu, au expus articolele hand-made confecționate de ei iar doamna profesor învățământ primar Luminița Oproiu a reușit să vândă toate picturile expuse, realizate live de copii, urmând ca banii să fie folosiți pentru cumpărarea hranei necesare pentru câinii din adăposturi. Totodată elevii Totodată, mai mulți târgujieni, cel mai mic având 7 ani, au venit și au donat mâncare, fiind impresionați de poveștile acestor cățeluși prezentați în cadrul acestui târg. Ne bucurăm că am reușit să organizăm acest târg și ne-am bucura și dacă vor mai exista instituții care ne vor urma acest exemplu, practic noi demonstrând că se poate atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Pe această cale, Asociația „Pro Animals” și Direcția Județeană de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj le mulțumește voluntarilor asociației Multilingua, elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” și Colegiului Național „Spiru Haret”, precum și elevilor de la Școala Generală „Constantin Săvoiu” pentru modul în care s-au implicat în această acțiune. Nu în ultimul rând vrem să vă mulțumim și dumneavoastră pentru că ați mediatizat acest Târg de Adopții, dar și Inspectoratului Județean de Poliție, Biroul Protecția Animalelor, Inspectoratului Județean Școlar, Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu”, Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu, precum și lui Marian Stănoiu pentru că au susținut această acțiune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here