Taraful Vasile Muscurici din Godinești, marele premiant al Festivalului ,,Gena Bârsan”

1691

Cei mai buni lăutari înscriși la festivalul concurs „Gena Bârsan” au fost premiați pe două secțiuni miercuri, 28 august 2019, în orașul Târgu-Cărbuneşti.

Festivalul a crescut de la an la an, artiștii care au urcat pe scena de la Târgu- Cărbunești fiind din ce în ce mai buni. Festivalul de muzică lăutărească autentică „Gena Bârsan” a fost organizat de Consiliul local Târgu-Cărbunești, Primăria orașului Târgu-Cărbuneşti şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Partenerii evenimentului au fost Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” şi Centrul Cultural „Tudor Arghezi” Târgu- Cărbuneşti.
Iată care sunt câști-gătorii acestei ediții:
Secţiunea tarafuri tradiţionale
Trofeul festivalului, oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a mers către Taraful Vasile Muscurici de la Pârâul de Pripor din Godinești.
Premiul I oferit de Consiliul Local şi Primăria Târgu-Cărbuneşti – taraful Rap Pantelie din Godinești.
Premiul II oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj – taraful Ion Pobirci din Godinești
Premiul III oferit de Şcoala Populară de Artă – taraful Constantin Mornea din Tismana.
Premiul „Alită Piţigoi” oferit de Centrul Cultural „Tudor Arghezi” a fost obținut de taraful Gioni Piţigoi din Târgu-Cărbuneşti. Mențiunile de la această secțiune au mers către taraful Ion Argint de la Godinești, taraful Aurel Lătărețu din Târgu Cărbunești și Geagu Cristian din Tismana.
Secţiunea rapsozi populari
Premiul I oferit de Consiliul Local şi Primăria Târgu- Cărbuneşti – Gabriela Enoiu Muscurici din Godinești.
Premiul II oferit de CJCPCT Gorj – Mărgărina Cidoiu de la Godinești
Premiul III oferit de Şcoala Populară de Artă- Sabina Lătărețu de la Târgu Cărbunești.
S-au acordat șapte mențiuni la această secțiune: Bălașa Pobirci din Godinești, Geoni Pițigoi din Târgu Cărbunești, Elena Lătărețu din Târgu Cărbunești, Adina Lătărețu din Târgu Cărbunești, Maria Drulă din Târgu Cărbunești, Pinti Enoiu din Godinești și Steliana Enoiu din Godinești.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here