Tăieri ilegale de arbori în Gorj

566

O femeie de 35 de ani, din comuna Mătăsari, este cercetată de polițiști pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. Miercuri, oamenii legii s-au sesizat din oficiu şi au identificat-o în flagrant pe tânăra care a tăiat ilegal 11 arbori de diferite esenţe, cu diametrele la cioată cuprinse între 20 şi 50 de centimetri, fără marcă silvică, din pădurea sa, din localitate.
”Materialul lemnos a fost lăsat în custodie pădurarului silvic, din cadrul Ocolului Silvic Motru. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.
De aceeași faptă este acuzat și un tânăr de 17 ani, din comuna Jupânești. ”La data de 9 februarie, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Jupâneşti au fost sesizați, prin două rapoarte de constatare, de reprezentanții Ocolului Silvic Cărbuneşti cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat şi sustras, fără drept, din cantonul UP 4 Vierşani, aproximativ 50 de arbori nemarcaţi silvic, de diferite specii. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și sustragere de arbori.În urma cercetărilor efectuate au fost identificate pe proprietatea unei femei, din comuna Jupâneşti, mai multe grămezi cu material lemnos secţionat în bocuri şi piese întregi, rezultând un volum de 10 mc de material lemnos.
Polițiștii au constatat că materialul lemnos ar fi fost tăiat şi sustras fără drept de fiul proprietarei, de 17 ani, care, din luna decembrie și până în prezent, l-a transportat la domiciliu cu un atelaj hipo proprietatea sa. Materialul lemnos a fost predat şi lăsat în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Cărbuneşti”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here