TAC, la Târgu-Jiu

459

foto 001Nora Iuga a fost prezentă vineri la Târgu-Jiu, în cadrul evenimentului numit Târgul Alternativ de Carte (TAC). Alături de poetă, în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene s-au mai aflat şi scriitorii Oana Cătălina Ninu şi Dumitru Bădița.

Târgul Alternativ de Carte reprezintă, de fapt, un concept nou care poate rezolva problemele financiare întâmpinate în realizarea unor evenimente culturale de amploare. “Să aduci nume mari poate să te coste dar să prezinţi înregistrări video sau audio de calitate nu te costă nimic”, a declarat un cristian, moderatorul şi coordonatorul evenimentului. Astfel, cu ajutorul acestui concept, publicul poate avea parte de nume mari ale literaturii, chiar dacă aceşti scriitori nu sunt prezenţi în carne şi oase.

foto 022Înregistrările audio şi video sunt alternate cu lecturile publice ale celor care sunt prezenţi. Pentru prima dată la Târgu-Jiu, TAC a avut ca invitaţi speciali pe scriitorii Nora Iuga, Oana Cătălina Ninu şi Dumitru Bădiţa, acesta din urmă având legături puternice cu Gorjul, fiind originar din Polovragi. Cei trei au interacţionat cu publicul, sala fiind aproape plină, au citit şi au vizionat, alături de cei prezenţi, proiecţii video şi au ascultat spoturi video. Evenimentul a durat aproximativ două ore, fiind pentru prima dată când gorjenilor li se oferă un astfel de târg de carte.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here