Sute de poliţişti şi jandarmi, alături de elevi în prima zi de şcoală

479

Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi prezenţi în mijlocul elevilor în prima zi de şcoală. Oamenii legii vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În contextul începerii anului şcolar la data de 16 septembrie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus luarea măsurilor specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Pentru desfăşurarea normală a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, în fiecare unitate de învăţământ va fi prezent câte un poliţist. În total, vor fi prezenţi în şcoli peste 330 de poliţişti de ordine publică, în timp ce poliţiştii rutieri vor asigura fluenţa traficului rutier în zonele adiacente. De altfel, pe tot parcursul anului şcolar, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor. „Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, pentru o mai bună comunicare şi cunoaştere a problematicii cu care elevii şi cadrele didactice se confruntă, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea victimizării în rândul elevilor, la fiecare şcoală a fost desemnat câte un poliţist. Datele de contact vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare şcoală, astfel încât să fie facilitată legătura cadrelor didactice, elevilor şi chiar a părinţilor, cu poliţiştii, asigurându-se astfel o intervenţie promptă în cazul evenimentelor în care aceştia sunt implicaţi. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor şi vor supraveghea în permanenţă traseele de deplasare a elevilor”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Jandarmii vor patrula în zona şcolilor
Şi jandarmii gorjeni vor participa, prin patrule independente sau prin patrule mixte, la asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiile Târgu-Jiu şi Motru şi în localităţile Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Novaci şi Runcu. Aceştia vor acţiona pe traseele de deplasare a elevilor şi a cadrelor didactice la instituţiile de învăţământ, atât premergător începerii orelor de curs cât şi după terminarea acestora. „Recomandăm elevilor şi personalului didactic din instituţiile de învăţământ să se adreseze cu încredere patrulelor de poliţie şi jandarmi şi să semnaleze toate abaterile de la regulile de convieţuire socială, orice încălcare a legii, comportamente neadecvate, pentru a fi mereu în siguranţă”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. „Vom avea o bună comunicare cu colectivul cadrelor didactice şi cu elevii, continuând să prezentăm consecinţele care rezultă în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni ca urmare a nerespectării unor norme de convieţuire socială, să derulăm campaniile de informare şi de prevenire, astfel încât elevii să nu devină victima agresiunilor, a comportamentelor antisociale şi deviante”, a mai spus acesta.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here