Sute de mineri şi bugetari din Gorj au protestat în capitală

343
Peste 300 de mineri şi de energeticieni au protestat ieri, în capitală faţă de nemulţumirile pe care le au. Cei 300 de sindicalişti, înscrişi în Cartel Alfa, au plecat încă de marţi noapte la Bucureşti încât alături de colegii din alte judeţe să îşi prezinte doleanţele pe care le au.

Astfel, protestatarii cer condiţii de lucru, salarii decente dar şi crearea de locuri de muncă. Din Gorj, la acest miting de protest au participat 40 de energeticieni de la Complexul Energetic Rovinari, de la Complexul Energetic Turceni dar şi mineri din cadrul SNLO.

Bugetarii la miting
Un număr de 400 de gorjeni, salariaţi din învăţământ şi sănătate şi-au exprimat nemulţumirile ieri în Piaţa Victoriei. După greva generală de luni declanşată la nivel naţional, bugetarii s-au hotărât să meargă la Bucureşti să tragă un semnal de alarmă pentru guvernanţi prin mitingul organizat în faţă Guvernului. Sindicaliştii ameninţă cu altă grevă generală pe 16 noiembrie dacă nu se va ajunge la un consens cu guvernanţii. Protestatarii gorjeni s-au alăturat miilor de sindicalişti din întreaga ţară cu pancarte şi steaguri. Salariaţii, pensionarii şi şomerii adunaţi în faţa Guvernului, au cerut un salariu minim pe economie la nivel naţional de 740 de lei în 2010 şi de 1300 de lei în 2014 şi refacerea grilelor din legea unică de salarizare. Protestul a început de la primele ore ale dimineţii şi s-a oprit la orele 14.30. Sindicaliştii spun că nu vor opri acţiunile de protest dacă nu se va lua nicio măsură şi ameninţă cu grevă generală pe termen nelimitat.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here